De Assassin’s Creed serie bestaat inmiddels al ruim tien jaar. In die tien jaar zijn er veel games uitgekomen en al die delen hebben samen al verschillende settings voorgeschoteld. De Derde Kruistocht, de Italiaanse renaissance, de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en het Oude Egypte, het zijn enkele voorbeelden van de diverse tijdperken uit de franchise. Wanneer er een nieuwe game komt, is het dan ook altijd maar weer de vraag wat de setting gaat zijn.

Mogelijk hebben we nu wat hints gekregen over settings voor nieuwe Assassin’s Creed games. Ubisoft heeft namelijk een enquête verspreid onder spelers van Assassin’s Creed: Origins. Deze vragenlijst ging onder andere over dit meest recente deel, maar de studio wilde van de fans ook graag weten welke setting zij graag zouden zien in toekomstige games. De antwoordmogelijkheden laten wellicht dus zien aan welke tijdperken Ubisoft zelf denkt.

Er waren vrij veel antwoordmogelijkheden waar men uit kon kiezen. Zo waren de ‘Dark Ages’ (een periode binnen de middeleeuwen na de val van het West-Romeinse rijk) , de tijd van Koning Arthur en de periode van de Mongoolse leider Genghis Khan enkele mogelijkheden. Andere interessante settings waar fans voor konden kiezen waren feodaal Japan, de invasie van de Vikingen en de Spaanse Inquisitie. De laatstgenoemde mogelijkheid vormt al de setting van de Assassin’s Creed film die begin vorig jaar verscheen.

Het is natuurlijk niet zeker dat toekomstige Assassin’s Creed games zich in één van de genoemde tijdsperiodes gaat afspelen, maar toch geeft het ons wel een idee van de settings waar Ubisoft zelf aan denkt. Begin deze maand dook er overigens al een gerucht op over het volgende deel, waarvan de (code)naam ons doet denken aan een setting in Japan of China.

Welke setting uit de enquête lijkt jou het beste voor een nieuwe Assassin’s Creed game? Of heb je nog een heel ander idee? Laat het hieronder weten.