Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Ni no Kuni II allang beschikbaar zou zijn, maar Level-5 en Bandai Namco besloten het spel tot tweemaal toe uit te stellen. Je hoeft echter niet bang te zijn dat het een derde keer wordt uitgesteld, want de uitgever heeft via het Europese PlayStation Blog laten weten dat de PlayStation 4-exclusive de gouden status heeft bereikt.

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom is dus helemaal klaar en kan nu op disc worden gedrukt en daarna verscheept worden naar winkels over de hele wereld. Op 23 maart zal iedereen dan eindelijk de game kunnen spelen. Het is natuurlijk mogelijk dat er nog een day-one patch te downloaden zal zijn, maar dat is nog niet zeker.

Buiten het nieuws van de gouden status, is er ook wat meer informatie gegeven over hoe de hoofdrolspeler zijn koninkrijk kan uitbreiden. In de Skirmish modus stuur je een groep soldaten aan om je koninkrijk te verdedigen. Hier kan je punten verdienen, die je weer kan gebruiken in de Kingdom modus. Daar geef je je koninkrijk daadwerkelijk vorm door winkels en dergelijke te plaatsen. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat wordt in de onderstaande video uitgelegd.