Het was alweer een tijdje stil rondom de game The Sinking City. Gelukkig heeft ontwikkelaar Frogwares nu een nieuwe video uitgebracht die je wat meer inzicht op de invloeden achter het project geven, en dan met name de Cthulhu mythos.

De video draagt daarom de titel ‘Update 4: The Cthulhu Mythos’ en deze gaat dieper in op de Cthulhu mythos gecreëerd door H.P. Lovecraft. Lovecraft maakte in zijn werk handig gebruik van de angst voor het onbekende. The Sinking City probeert dit gevoel van angst voor het onbekende te representeren door middel van een overstroming die heeft plaatsgevonden in Oakmont, een fictieve Amerikaanse stad in de jaren ’20. Niemand in de stad weet waarom het is gebeurd of heeft door deze gebeurtenis nog hoop op een beter leven

In de video komen diverse mensen aan het woord om je zo wat meer over het verhaal, de achterliggende gedachte en de invloeden van H.P. Lovecraft te vertellen, dus bekijk het zeker even. Wil je nog meer weten over The Sinking City? Klik dan hier voor onze preview.