Ik krijg op mijn werk, alsook thuis door vrienden regelmatig de volgende vraag op mij afgevuurd: “Hé, ben je al aan Fortnite begonnen?” Fortnite: Battle Royale heeft inmiddels ook de vriendenlijst van mijn PS4 grotendeels overgenomen. Zelf ben ik nog altijd niet begonnen en ik heb ook zeker geen aversie tegen de game, iets wat de titel van dit artikel misschien zou kunnen suggereren. Ik wil gewoon oprecht weten wat er nu zo leuk is aan Fortnite: Battle Royale, reden te meer om deze game hier dus in de spotlights te zetten.

Het concept steekt natuurlijk slim in elkaar, want het Battle Royale gedeelte kan je gratis spelen. Je kan er ook geld in steken, maar dat levert je enkel cosmetische aanpassingen voor je personage op. Dit maakt het voor veel speler aantrekkelijk om in te stappen. Daarnaast is er echter nog iets anders wat het aantrekkelijk maakt om vooral te blijven spelen. Want hoewel je een simpel einddoel hebt, biedt de gameplay namelijk wel enige vorm van diepgang. Zo krijg je verschillende items tot je beschikking waarmee jij voor jou en je vrienden elke keer een andere verdedigingslinie op kunt zetten.

Hier komt dus een snufje tactiek bij kijken en dat maakt de gameplay weer dynamischer. Alleen maar andere mensen afknallen zonder dat je verder iets hoeft te doen, zou tenslotte snel saai kunnen worden. Gelukkig komen zowel individualisten als teamspelers hier aan hun trekken. Je kan namelijk alleen, met z’n tweeën of met z’n vieren spelen. Desondanks heeft Fortnite: Battle Royale mij persoonlijk nog niet weten te overtuigen. Wie weet haal ik die overtuiging uit de (andere) commentaren die jullie hier plaatsen. Wat maakt Fortnite: Battle Royale voor jou/jullie nu zo’n leuk spel? Is het het tactische element dat je kunt bouwen? Is het meer het teamgevoel waarbij je als squad op oorlogspad kunt gaan? Of hou je er juist van om alleen iedereen aan gort te schieten?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je Fortnite: Battle Royale een tijd hebt gespeeld, maar dat het spel je niet heeft gegrepen. Ook dan ben ik benieuwd waarom je ervoor hebt gekozen om er weer mee te stoppen. Wat je mening over Fortnite: Battle Royale ook is, laat het mij hieronder vooral weten. Ik ben benieuwd naar hoe jij tegen dit onderwerp aankijkt. Schroom daarom vooral niet om commentaar te leveren en laat zeker wat van je horen.