Review: Metal Gear Survive


Review: Metal Gear Survive – Na alle ophef omtrent het, allesbehalve eervolle, ontslag van Hideo Kojima is het lastig om als gamer een bedrijf als Konami nog zonder vooroordelen te bekijken. Het eens zo grote Konami is vervormd naar een bedrijf wat elk jaar een Pro Evolution Soccer op de markt brengt en zo nu en dan blijkbaar nog een andere game. Metal Gear Survive vergelijken met de uitstekende Solid games is eigenlijk onbegonnen werk, vooral omdat we hier ook met een spin-off te maken hebben, zoals Metal Gear Rising. Met een grote liefde voor de Metal Gear naam hebben we onze uiterste best gedaan om Metal Gear Survive te bekijken voor wat het is en om gewoonweg één vraag te kunnen beantwoorden: Is het een goede game?

Toch een klein beetje Solid

Het verhaal van Metal Gear Survive speelt zich af na de evacuatie van Big Boss en Miller na de vernietiging van Mother Base in Ground Zeroes. Het lichaam van een soldaat, in wiens schoenen jij komt te staan, wordt uitgekozen voor een speciale missie. Een hoop soldaten zijn door een soort wormgat naar een andere dimensie geteleporteerd. Jouw soldaat is slechts een arm verloren aan het wormgat, waardoor hij een soort van connectie heeft met de wereld aan de andere kant, maar is desondanks ook geïnfecteerd door een vreemde levensvorm. Jouw opdracht is overleven, soldaten redden die het hebben overleefd aan de andere kant én een geneesmiddel vinden voor de vreemde infectie die je hebt opgelopen. Het verhaal wordt echter op de meest saaie manier verteld, namelijk door middel van heel veel tekst. Jep, dit is duidelijk een spin-off, gezien de epische manier van verhalen vertellen uit de Metal Gear Solid-serie totaal afwezig is.

Hetzelfde liedje

Goed, menig lezer zal natuurlijk weten dat het om zombies gaat. Konami is laat op het feestje hiermee. Je zou zeggen dat mensen na titels als Dying Light, Dead Rising en Dead Island onderhand wel klaar zijn met het zombiethema. Als we Metal Gear Survive héél letterlijk willen vergelijken, hebben we ook namen als DayZ en 7 Days to Die natuurlijk. Het is niks nieuws, dus wil Metal Gear Survive uitblinken, dan moet het gewoonweg een sterke titel zijn, maar dat is het niet. Metal Gear Survive heeft eigenlijk alles geleend van The Phantom Pain als het aankomt op gameplay, grafische engine en gebruikersinterface. Leent dit zich ook voor een zombie-survival game? Absoluut niet. De plank wordt al volledig misgeslagen met het vechten.

In het merendeel van de game zal je niet veel anders hebben dan een speer om je mee te verdedigen. Het gebruiken van de speer werkt echter hetzelfde als het gebruik van een geweer. Je drukt een knop in om hem erbij te pakken en te mikken, vervolgens por je wat naar voren om jouw vijanden uit te schakelen. Dit is net zo verschrikkelijk als dat het klinkt. Natuurlijk krijg je op den duur ook vuurwapens, explosieven en ander zwaarder geschut, maar deze zijn zeer schaars dus ben je nog altijd voornamelijk bezig met je speer. Ook kunnen jouw wapens kapot gaan, dus is het zaak om een reserve op zak te hebben.

Ook stealth is nog steeds een optie. Je kan gehurkt proberen voorbij de zombies te geraken, wat op zich raadzaam is gezien ze een luide schreeuw geven wanneer ze jou spotten met als gevolg dat meer zombies jouw locatie weten te vinden. Metal Gear Survive is hier echter overduidelijk niet voor gemaakt. In elke stealth game zijn er wel patronen te vinden waarmee je de gehele game kan uitspelen zonder gezien te worden. Maar zoals je weet hebben we hier te maken met zombies en zombies zijn simpelweg onvoorspelbaar. Ze kunnen minuten lang een andere richting op kijken om zich plotseling om te draaien. Als dat het geval is, dan kan je gaan hakken met je speer, maar al snel kwamen we er achter dat zombies hoogte niet begrijpen. Dus ergens lekker op een steen gaan staan zorgt ervoor dat ze jou niks kunnen maken terwijl jij rustig je speer in ze aan het porren bent.

Een kwestie van geduld

Goed, nu komen we eigenlijk bij het beste van de game aan, namelijk het crafting systeem. Dit is best leuk in elkaar gezet met veel opties en ook genoeg gevarieerd materiaal dat je door de wereld heen kan vinden. Ook zal je voor jezelf eten en schoon water moeten verzorgen, anders word je karakter hongerig en raakt hij uitgedroogd. Dit is dan weer heel vervelend in de game verwerkt gezien er een schaarste is aan beesten om op te jagen. Als je dan al een beest weet te vinden en wat vlees kan bemachtigen, mag je eerst teruglopen naar jouw basis om het vlees te koken. En dan heb je nog je stamina; je karakter heeft blijkbaar de conditie van een man van middelbare leeftijd die twee pakken zware Van Nelle per dag rookt. Later in de game kan je gelukkig ook je eigen voedsel gaan kweken en waterzuiveringsinstallaties plaatsen, wat het allemaal iets soepeler maakt.

Wanneer je dan voldoende spullen bij elkaar hebt gesprokkeld kan je jouw eigen basis gaan inrichten en beschermen tegen onverwachte zombie aanvallen. Naarmate je vordert in het verhaal en ook hier en daar iemand gered hebt, zal jouw basis de nodige aandacht gaan trekken van de zombies. Je kan de soldaten die je hebt gered natuurlijk niet geheel aan hun lot overlaten. Je houdt ze natuurlijk veilig door diverse hekken en muren rondom jouw basis te plaatsen. Basebuilding an sich werkt prima en wordt vooral interessant zodra je de mogelijkheden omtrent voedsel en drinken hebt ontgrendeld. Vanaf dat moment wordt het overleven ook een stuk gemakkelijker, maar er blijven helaas nog genoeg ergernissen over.

De ‘Kuban crystals’, bijvoorbeeld. Om iets te kunnen maken heb je naast alle andere materialen ook ‘Kuban energy’ nodig. Geen zorgen, elke zombie die je verslaat bezorgt je wat Kuban crystals. Als het nou leuk was geweest om de zombies af te slachten, dan hadden we hier niet zo’n probleem mee gehad. Wat zombies lokken, ergens op een verhoging gaan staan en ze vervolgens één voor één dood porren is namelijk doodsaai. Gezien de schaarste van andere wapens zal je dit toch voornamelijk moeten doen om je goede wapens voor een belangrijker moment te bewaren. Het vechten is simpelweg niet leuk doordat de nadruk te veel op de speer ligt. Wanneer je dan net lekker bezig bent met jouw basis van nieuwe spullen te voorzien, kom je erachter dat je Kuban energy weer op is en dat je weer even een half uurtje moet gaan porren. Het is alsof je nog een afwas hebt staan waar je gewoon écht geen zin in hebt, maar het moet gebeuren, want je wil toch eten gaan koken.

Als ik zeg “zombie survival”, dan zeg jij hoogstwaarschijnlijk “coöp”. Natuurlijk is er een coöp aanwezig. Is het leuk? Dat had het kunnen zijn. Coöp is in Metal Gear Survive niet meer dan een soort van Horde modus. Gewoon grote hoeveelheden zombies tegenhouden die je basis proberen binnen te dringen, maar nu is dat niet zo gemakkelijk als je zou denken. Je bent nog steeds grotendeels afhankelijk van de speer dieje voornaamste wapen is en daarnaast zal je spullen moeten maken. Een groot verschil tussen de coöp en de singleplayer is dat je tijdens een coöp match ook buiten je basis spullen kan maken uit een soort van gedeelde resources met jouw medespelers. Hierdoor hebben beide modi wel een eigen identiteit, gezien de coöp jou en je medespelers wat meer vrijheid biedt met het craften tegenover de singleplayer. Helaas is dit alles wat de coöp op dit ogenblik te bieden heeft, een Horde modus. Wel zijn er wat verschillende locaties waar de coöpopdrachten kunnen plaatsvinden, maar je doet ook hier continu hetzelfde. Samen aan een basis werken of samen overleven door het verhaal heen zit er niet in.

Geld moet rollen

We hebben er al het één en ander over geplaatst in ons nieuwsoverzicht, maar we moeten dit alsnog wel bespreken; micro-transacties. Allemachtig, wie bij Konami op kantoor dacht dat ze hier mee weg zouden kunnen komen? Een extra save slot kopen voor tien euro? Dan leg je jouw game in de winkel voor 40 euro, maar vraag je vervolgens wel extra geld voor iets wat zo gebruikelijk is als een extra save slot? Dit kan gewoon absoluut niet. En natuurlijk zijn er ook lootboxes, want die werden in het afgelopen jaar zo goed ontvangen door gamers wereldwijd. Toegegeven, ze zijn niet echt verplicht, maar het kopen van deze maakt jouw kans op overleven wel een stuk gemakkelijker, aangezien je vooral in het begin echt veel moeite zal hebben met de zombies dood te… tsja, porren.

Sluw als een…

Nog één dingetje dat Konami heeft meegenomen uit The Phantom Pain: de Fox Engine. Deze engine heeft zichzelf inmiddels bewezen met natuurlijk de Metal Gear Solid games en de meest recente Pro Evolution Soccer games. We weten dus dat deze engine prachtige plaatjes op het beeld kan toveren. Des te meer reden om ons af te vragen wat ze in hemelsnaam met de Fox Engine hebben gedaan om Metal Gear Survive er zo levenloos uit te laten zien. Toegegeven, in The Phantom Pain waren er ook maar weinig kleuren te bekennen, maar veel grauwer dan dit gaat het niet worden. Daarnaast wordt de wereld grotendeels bedekt door een soort mist. Waarom? In The Phantom Pain kon de – veel grotere – wereld zonder enige moeite worden getoond met behoud van een stabiele framerate, maar in Survive is dit blijkbaar een probleem. Ondanks dat we niks noemenswaardigs zijn tegen gekomen met betrekking tot de framerate, zien wij geen enkele reden waarom Metal Gear Survive zo’n grafische downgrade heeft gehad.

Conclusie

Metal Gear Survive is een slechte game. Een erg slechte game. In het begin gaven we aan dit niet als een Metal Gear Solid game te behandelen, maar toch hebben we wel vergelijkingen met The Phantom Pain moeten maken omdat dit gewoon een slechte uitbreiding lijkt. Ze hebben alles van The Phantom Pain gepakt, de gameplay nagenoeg hetzelfde gelaten zonder na te denken over hoe je fatsoenlijk mêlee combat implementeert in een game en daarbij is het grafische niveau bedenkelijk te noemen. De coöp lijdt hier natuurlijk ook onder, want in veel andere games is een Horde modus wel vermakelijk. Het enige wat we als lichtpuntje willen benoemen is het crafting systeem wat, verrassend genoeg, wel uitgebreid is en vele mogelijkheden kent. Ook het zelf verbouwen van voedsel is een leuke mogelijkheid, maar het is wel al eerder gedaan. Deze game had gewoon niet hoeven te bestaan en had al helemaal niet de naam Metal Gear mogen dragen.

Pluspunten

  • Craften werkt goed en is zelfs leuk
  • Basebuilding
  • Je ziet Big Boss voor een paar seconden in de intro

Minpunten

  • Gameplay leent zich totaal niet voor een survival zombie game
  • Grafisch erg saai en lui
  • AI is gewoon achterlijk
  • Coöp te beperkt
  • Verhaal wordt op een verschrikkelijk saaie manier aan je voorgeschoteld
  • Betalen voor een extra save slot

3.0

Boxshot Metal Gear Survive

Metal Gear Survive

Releasedatum:
22-02-2018
Genre:
Actie
Uitgever:
Konami
Ontwikkelaar:

41 reacties

  1. Anoniem -   
    62.72.193..xxx's avatar

    Zo zonde dat dit überhaupt metal Gear mag heten. 1e en 2e deel zijn legendarische games… En dan dit stukje stront.

  2. Anoniem -   
    91.208.229..xxx's avatar

    Vrij duidelijk.

  3. Anoniem -   
    192.33.238.xxx's avatar

    Bam! Gewoon een 3.0. Wat een baggerzooi dus. Damn, wat verkloot Konami de legacy van Hideo Kojima erg zeg.

  4.    132 XP
    Raphael88's avatar

    Gelukkig een lager cijfer dan KC:D

  5. Anoniem -   
    77.160.141..xxx's avatar

    Goh … Had serieus iemand wat anders verwacht?

  6. Anoniem -   
    89.200.43.xxx's avatar

    Helemaal met de review eens. Beta viel al heel erg tegen.

  7. Anoniem -   
    5.57.254..xxx's avatar

    Maar 1 punt minder dan KCD :O

  8.    270 XP
    de-neo-phyte's avatar

    @Raphael88: +1

  9.    270 XP
    de-neo-phyte's avatar

    Waar blijft de review van SAO fatal bullet. Beetje sneller he

  10.    1251 XP
    Oldskool-NL's avatar

    Wederom een erg laag cijfer vergeleken met andere reviews. Zijn jullie niet een beetje negatief? Een drie moet een onspeelbaar foeilelijk totaal ongeinspireerd walgelijk stuk prut zijn, en dat is volgens mij niet het geval.

  11.    270 XP
    de-neo-phyte's avatar

    @Oldskool-NL: volgens mij een terechte 3 tegenover de onterechte 4 van kcd

  12.    132 XP
    Raphael88's avatar

    @de-neo-phyte: Precies! Beetje compensatie is wel redelijk haha.

  13.    1251 XP
    Oldskool-NL's avatar

    @de-neo-phyte:
    Precies dat cijfer sloeg ook helemaal nergens op.
    Destiny 2 kreeg een 9, ook gewoon BS.

  14.    270 XP
    de-neo-phyte's avatar

    @Oldskool-NL: ik zou destiny2 ook een 9 geven tijdens het eerste halfuurtje. Daarna per 5 minuten een half punt eraf. 😀

  15.    1251 XP
    Oldskool-NL's avatar

    @de-neo-phyte:
    Lol inderdaad, het begon best ok, maar na het “verhaal” kreeg je al snel het idee dat er niet zo heel veel meer te doen was, anders dan grinden voor totaal oninteressante loot. En nu wordt d2 totaal de grond ingestampt. Ze zouden er een nieuwe review van moeten maken.

  16. crew Redacteur -    204 XP
    RogueSquad's avatar

    @Oldskool-NL: Ik ben inderdaad alles behalve mild geweest voor deze game. Het sleutelwoord hier is “plezier”, iets wat ik absoluut niet heb gehad tijdens het spelen van MG Survive. De Metal Gear naam zei mij in dit geval helemaal niks, omdat ik deze game heb behandeld in het rijtje zombie-survival. Het is qua techniek op sommige vlakken wellicht beter dan sommigen van de Kickstarter concurrentie, maar het is gewoonweg niet leuk om te spelen. Dat haalde je misschien ook al uit de review.

    Daarnaast zijn wij natuurlijk ook gamers en bekijken wij een game als zijnde gamers. 10 euro voor een extra saveslot is gewoon iets wat ook voor punten aftrek zorgt. Al helemaal als ze je er standaard maar één geven.

  17.    1251 XP
    Oldskool-NL's avatar

    @RogueSquad:
    Bedankt voor je reactie. Ik merk wel een beetje uit je verhaal dat er een beetje een emotioneel standpunt zit in de review. Dat kan ik waarderen, 10 euro voor een extra saveslot is uiteraard belachelijk, maar het gaat om het totaalplaatje en ik lees in andere reviews, die ook niet heel positief zijn overigens, dat er toch wel iig een beetje lol aan te beleven is. De review lijkt een beetje persoonlijk.

  18. Anoniem -   
    188.202.95..xxx's avatar

    Als jullie gewoon 1 sec stoppen met Kojima’s lul te zuigen, zagen jullie dat het best een prima game is.

  19. Anoniem -   
    52.201.0..xxx's avatar

    If it smells and plays like a turd, it IS a turd!

  20.    22 XP
    Demonicfool's avatar

    @188.202.95..xxx:

    Mee eens, meerdere tientallen uren erop zitten erg leuke game en ja de de review van kingdom come sloeg nergens op…

    Gr.

  21. Anoniem -   
    92.108.200..xxx's avatar

    @Oldskool-NL: dat moment wanneer een 10 euro kostend saveslot genegeerd wordt want “totaalplaatje”. Wat is er met gamers gebeurt? 5 jaar geleden zou dit een 1 zijn geweest… nu accepterrt men dit en is t normaal om gucci te kopen met een AH salaris. Mensen zijn gek geworden en dan vooral de nieuwe generatie die alles slikt.

  22.    1251 XP
    Oldskool-NL's avatar

    @92.108.200..xxx: Heb ik gezegd dat ik het accepteer? Zoiets moet je zeker niet accepteren. Maar ik vind niet dat je alleen daardoor je eindcijfer zo zwaar mag laten beinvloeden als de rest van de game niet eens zo heel erg slecht is. Een drie is gewoon belachelijk slecht en ookal is deze game bij lange na geen meesterwerk, zo,n cijfer verdient hij volgens mij ook weer niet.

  23.    264 XP
    Raigara's avatar

    @188.202.95..xxx: Aan het einde van de dag zijn reviews gewoon de mening van de reviewer en geen vast gestelde feiten ( de reviewer weegt bepaalde dingen zwaarder als minpunt dan jij zou doen) dus deze reactie slaat echt totaal nergens op.

  24. Anoniem -   
    85.222.250..xxx's avatar

    @62.72.193..xxx: je vergeet het magische derde deel! De beste in de serie

  25.    270 XP
    de-neo-phyte's avatar

    @85.222.250..xxx: snake eater was dit he? Vondt ik zelf ook het beste deel. Big boss epic

  26. Anoniem -   
    84.241.203..xxx's avatar

    @Raigara: wat is de waarde dan van een review? Vind dit zo’n ongelofelijke flauwekul. Zou wat zijn dat mijn docent Nederlands vroeger het onderwerp van mijn opstel niet leuk vond en me daarom een 3 gaf. Of dat een koelkast maar 1 ster krijgt omdat de reviewer de kleur niet mooi vindt. Het gaat over criteria. De reviewer geeft aan dat hij aftrek geeft voor het betalen van een saveslot. Daardoor kan ik het hier wel interpreteren , als mij dit dan niks boeit doe ik er 3 punten bij en kan ik het op waarde schatten. Een review is iets anders dan een mening maar de criteria moeten gewoon duidelijk zijn, nogmaals wat heb ik er anders aan. En dat ging goed mis bij kingdom, kijk als ze the Witcher bij launch ook een vier hadden gegeven en skyrim wad jet weer logisch geweest

  27. Anoniem -   
    2001:1c00:805:7600:7027:ea5d:be73:d.xxx's avatar

    @188.202.95..xxx: eens, veel mensen hebben een meningen terwijl ze nog geen 5 seconden deze game hebben gespeeld. Aantal mensen moeten proberen voor zichzelf te denken en niet meedoen met het geblaat van andere. En ja tuurlijk mag je een andere mening hebben maar doe dat dan wel gefundeerd

  28. Anoniem -   
    83.85.184..xxx's avatar

    Kortom een [email protected]62.72.193..xxx: @62.72.193..xxx: stukje strond een hoop strond

  29. Anoniem -   
    84.241.209.xxx's avatar

    Sinds wanneer hoeven artikel schrijvers geen gaming skills meer te hebben. Ga jij maar “armored” , “bombers” en “mortars” met je speer afmaken. Gaat je niet lukken vriend. Deze vereisen andere taktieken. Stealth bijv.
    Daarnaast als je normaal speelt krijg je genoeg crafting materials en hoef je vrijwel niet te grinden. Ook zijn er messen, hamers en pijl en boog maar die zijn je zeker ontgaan? De walker gears ook zeker.
    Dan hebben we het nog niet eens over alle throwables en decoys gehad.
    Zeker een uurtje gespeeld en dit artikel geschreven. Heb nu 15+ uur erop zitten en ben in ieder geval nog niet klaar met storyline. Waar jij om loopt te huilen heb ik geen last van.

  30. crew Redacteur -    204 XP
    RogueSquad's avatar

    @84.241.209.xxx: Als je goed had gelezen zie je dat ik ook refereer aan andere wapens, die je inderdaad moet bewaren voor het geschikte moment. Ik kwam inderdaad een paar keer tegenover een vijand te staan die ik niet dood kon “porren”, maar ik mijn kruit al had verschoten op de hordes zombies. Gevolg is dan natuurlijk dat je dood gaat. Vervolgens maar weer gaan grinden, met je por-stok, om te zorgen dat je weer wat spullen bij hebt om die andere vijanden te grazen te nemen.

    Aan mijn “gaming skills” zal het niet liggen, anders had ik voorgaande Metal Gear Solid delen nooit kunnen uitspelen. Dit is, naar mijn mening, gewoon een pijnlijk saaie game met een thema wat al tig-keer is gedaan door andere studios, maar dan beter, interessanter en gewoonweg leuker om te spelen.

  31. Anoniem -   
    2a02:a453:7428:1:70d3:a5ab:1c26:2.xxx's avatar

    Ik wou het kopen. Ik heb bij een vriend gespeeld .er was geen zak aan .die ander metalgear is leuker .Maar survive is erg saai .En alleen zombies is erg dom . Lijk net op die manier resendent evil wel. Die is ook uitgemelk als een koe

  32.    172 XP
    Pemwarken's avatar

    zalige review 😀

  33. Anoniem -   
    145.132.108..xxx's avatar

    @Oldskool-NL: je naam is oldskool maar vind het een laag cijfer voor lazy game making lol

  34. Anoniem -   
    94.130.67..xxx's avatar

    mooi review psx sense, lekker kritisch gekeken, zal het spel ook niet halen.

  35.    1251 XP
    Oldskool-NL's avatar

    @145.132.108..xxx:
    Ok dat zal je toch echt ff uit moeten leggen die reactie van jou, want ik snap niet wat dat met elkaar te maken heeft.

  36. Anoniem -   
    62.140.132.xxx's avatar

    Raar dat jullie de reviews van call of duty dan hoge scores geven terwijl daar ook lootboxes en mct inzitten maar die games krijgen een 8 – 9 wat dat betreft hanteren jullie niet dezelfde criteria bij de reviews van games zo krijg je dus verschillende scores wat bij de ene game wel ok word gevonden maar bij de andere weer niet jammer …

  37.    1959 XP
    Faunus's avatar

    @Oldskool-NL: Reviews zijn altijd persoonlijk en nooit objectief omdat het vanuit de mening is geschreven van de schrijver. 😉

  38.    1959 XP
    Faunus's avatar

    @Oldskool-NL: Vergeet niet dat een review een momentopname is, want zou ik al schrijver van de Destiny 2 review de game nu hetzelfde cijfer geven? Nee. Dit vooral vanwege features (quality of life) die op de langere tijd gemist worden en allang toegevoegd hadden moeten worden. Zo kan MGS Survive in verloop van tijd, zoals zoveel andere titels tegenwoordig ook een betere game worden. Geef mij maar weer de tijden dat games vanaf dag één het potentieel eruit halen wat erin zit. Nu zie ik veel titels uitkomen die als basis prima zijn, maar twee-drie jaar later (Destiny, The Division) pas echt zijn wat het kunnen zijn bij de lancering. 😉

  39.    1251 XP
    Oldskool-NL's avatar

    @Faunus:
    Ik ben het met je eens over het feit dat er tegenwoordig een hoop half afgemaakte games worden gemaakt, maar niet dat reviews altijd persoonlijk zijn. Ik ben van mening dat een review objectief moet zijn. Kijk naar MHW, totaal niet mijn game naar wat blijkt, vind er geen reet aan, maar ik vind het wel een goede game.

  40. crew Redacteur -    204 XP
    RogueSquad's avatar

    @Oldskool-NL: Kijk, hier kan ik wat mee. Jij kijkt dus op dezelfde manier naar games als ik. Maar dit was niet het probleem met Metal Gear Survive. Ik ben breed qua genres. Ik draag Metal Gear een warm hart toe, maar ik ben ook niet vies van zombie-survival games. Sterker nog: 7 Days to Die heb ik behoorlijk veel gespeeld. Die game is nog steeds verre van perfect en kent veel bugs, maar als er één ding is wat die game wel is, is het “leuk”. Dit miste ik gewoon echt bij Metal Gear Survive, naast alle andere minpunten die ik heb benoemd. Alles voelde als een klus aan, mogelijk door het luie game design. De locaties waren alles behalve interessant en de wereld voelde gewoon leeg en oninteressant. Ik snap dat mensen het basebuilding en crafting in het algemeen wel leuk vinden en als alleen dat al de doorslaggevende rede voor sommigen is om een game goed te vinden, dat kan. Maar dat levert bij mij en vermoedelijk nog wel wat anderen niet automatisch een voldoende op.

  41.    1959 XP
    Faunus's avatar

    @Oldskool-NL: Reviews zijn altijd de mening van een schrijver en dus nooit objectief. Dat is onmogelijk. Anders kun je net zo goed een omschrijving van de game lezen die direct van de uitgever afkomt.

Metal Gear Survive dit weekend gratis te spelen
Metal Gear Survive krijgt dinsdag een Metal Gear Solid 3 coöp evenement
Metal Gear Survive update 1.04 brengt nieuwe rescue missies en controller opties
Jouw mening: Metal Gear Survive is de doodsteek voor de Metal Gear-franchise.