Metacritic heeft vandaag de rankings bekendgemaakt van de best scorende uitgevers in 2017. Hierin neemt men de gemiddelde metascore van alle games uit 2017 mee. Verder wegen ook het aantal slechte scores mee, het aantal goede scores en de geweldige scores. Hierbij weegt de gemiddelde score iets zwaarder dan de rest, zo laat de website weten.

Uit deze ranking blijkt dat Bethesda voor 2017 de nummer één plek pakt. De gemiddelde score van de uitgever was een 7.9 en Wolfenstein II: The New Colossus was de absolute favoriet van critici. Gamers verkozen echter The Evil Within 2 als beste game. Op de tweede plek vinden we Nintendo, met natuurlijk The Legend of Zelda: Breath of te Wild als absolute topper voor critici en Pokemon Ultra Sun/Moon voor de gamers.

Als derde zien we SEGA, mede te danken aan de Bayonetta release op de PC. Hun slechtst scorende game was Valkyria Revolution. De lijst gaat verder met Activison Blizzard op vier, Capcom op vijf en Ubisoft op zes. Redelijk onderaan vinden we Sony terug, op plek nummer zeven. Sony had als beste game Horizon: Zero Dawn als we de critici mogen geloven, gebruikers waren op hun beurt weer erg fan van WipEout: Omega Collection.

Voor de volledige lijst en details check je deze pagina op Metacritic.