Als het aan skateboardlegende Tony Hawk had gelegen, was er al lang een nieuw deel verschenen van Tony Hawk’s Pro Skater. Dit meldt de sportheld op Twitter, aangezien hij veel vragen ontvangt over zijn games. Zo klagen mensen dat de servers offline zijn, dat er nieuwe remasters moeten komen en uiteraard ook een geheel nieuw deel.

Tony Hawk’s antwoord hierop is dat Activision de licentie in handen heeft, maar dat hij niet langer met hun samenwerkt. Mocht hij zelf over de kwaliteiten en vaardigheden beschikken van programmeren, dan had hij de serie al lang teruggebracht.

“To anyone asking me to ‘remaster” old games, or complaining about THPS servers being down: Activision owns the THPS license but I am no longer working with them. If I had the skills / authority to reboot servers or code games for newer systems on my own, I would be happy to…”

Activision bezit dus alle rechten op de naam ‘Tony Hawk’s Pro Skater’, maar gezien Tony Hawk niet langer met hen samenwerkt, is de kans op een nieuwe game erg klein. De licentie staat hoogstwaarschijnlijk in de ijskast van Activision Blizzard en vooral na het fiasco van Tony Hawk’s Pro Skater 5, blijft dit hoogstwaarschijnlijk nog wel even zo.

Tony Hawk is echter wel vrij om een game te maken met een andere ontwikkelaar, al zou dit niet onder dezelfde naam en licentie mogen als de vorige delen. Activision is op haar beurt niet bereid nieuwe titels uit te brengen samen met Tony Hawk onder deze licentie en hiermee is dat boek in principe voor nu gesloten.

De eerdere delen van Tony Hawk worden verder ook niet meer verkocht in de PlayStation Store, noch zijn deze aanwezig op PlayStation Now. Het enige deel wat nog digitaal verkocht wordt, is Tony Hawk’s Pro Skater 5. De PS2, PS3 en PSP-titels zijn niet meer digitaal verkrijgbaar.