Monster Hunter World krijgt zo nu en dan speciale tijdelijke evenementen en inmiddels is er een nieuwe online gegaan. Dit evenement is in ‘samenwerking’ met Horizon: Zero Dawn en is nu beschikbaar in de game tot en met 16 maart 01:00 uur ’s nachts.

Wat het evenement bijzonder maakt, is dat je met Aloy in Monster Hunter World kan spelen. Je krijgt bij aanvang de vraag van de Nora stamleider of je op een Anjanath kan gaan jagen in het oude woud. Omdat de Thunderjaw van Horizon: Zero Dawn zoveel indruk maakte bij Capcom, is de Anjanath daar enigszins op gebaseerd.

Onderschat dit monster niet, want het is één van de grootste in de game en dat brengt natuurlijk een flinke uitdaging met zich mee. Als je in je doelstelling slaagt, dan ontvang je de ‘Nora Brave Trophy’ en daarmee kan je een Aloy armor set craften, alsook Aloy’s boog. Het is overigens niet mogelijk om deze armor set te mixen met andere gear, maar wel zijn er skills aan verbonden die je kan upgraden.

Om aan dit evenement mee te doen moet je Hunter Rank 11 of hoger zijn en het kan zijn dat je de quest meerdere keren moet spelen om alle items te kunnen craften. Hetgeen je craft is te gebruiken met mannelijke en vrouwelijke personages.