http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4c938b036d0d0.jpg

Al zolang de mens op deze aardkloot rondloopt wordt er gevochten om macht, gebied of vrouwen. Vroeger was elke man krijger en liepen we allemaal met een zwaard of knuppel in onze hand. Een wijs man zei eens dat vrede niet bestond, maar dat vrede alleen een pauze tussen de oorlogen was.

Swords & Soldiers leek nog ver weg voor ons, maar dat blijkt niet zo te zijn. Ronimo games heeft namelijk aangekondigd dat wij al 28 september het slachtveld kunnen betreden. Echter is er een speciale regeling waardoor PlayStation Plus gebruikers hem al een week eerder kunnen spelen.

Swords & Soldiers is een game waarin we ‘lekker’ oorlog mogen voeren. Deze keer vechten we echter niet om vrouwen of macht, maar om een gigantische peper. Elke factie heeft zijn eigen reden om deze peper in handen te krijgen. De vikingen willen een geweldige BBQ saus, terwijl de azteken er een prijs mee willen winnen. Dit doet we natuurlijk niet alleen en maken we gebruik van troepen die we kopen.

Alle troepen hebben hun eigen voordelen en nadelen waardoor een tactisch inzicht vereist is. Er zijn grote krijgers, snelle verkenners, langzame zwaarddragers en ga zo nog maar even door. Geef je geld dus goed uit, want misschien kiest je tegenstander wel een goed tegenoffensief.