Metal Gear Survive heeft wat problemen gehad bij de release. Bij de media zijn er gemengde gevoelens over de game. Op Metacritic scoort de game gemiddeld een 6.4 wat nog vrij positief is. In onze review komt de game er minder goed mee weg. Kortom, niet alles verloopt even vlekkeloos en ontwikkelaar Konami doet in ieder geval haar best om alle problemen te verhelpen met onder andere updates.

De nieuwste update brengt allereerst een compensatie voor spelers met zich mee. De ontwikkelaar weet zelf ook dat de launch niet goed verliep. Spelers die voor 27 februari een avatar hebben aangemaakt, ontvangen 100 SV Coins en 1 Premium boost die voor een gehele dag geldig is. Deze compensatie kan je claimen door simpelweg in te loggen.

Daarnaast verhelpt deze update enkele problemen, zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien. Mocht je je afvragen waarom je Support Defenders soms verdwijnen; dat is dus te wijten aan een bug die met deze update verholpen wordt. Ook in de coöperatieve missies wordt er nog het een en ander aangepast.