Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is al bijna tweeënhalf jaar geleden uitgekomen. Konami en de geestelijk vader van Metal Gear Solid, Hideo Kojima, zijn ook al een behoorlijk lange tijd uit elkaar. Dit heeft niet het einde betekent van de Metal Gear-franchise. Sterker nog, iets meer dan een week geleden is er met Metal Gear Survive weer een nieuw deel uitgekomen, zij het een spin-off.

Deze open-wereld zombie survival game kon gemiddeld genomen niet op lovende kritieken rekenen. Zowel de recensenten als een groot deel van de fans zijn niet te spreken over deze game. Wij waren ook niet bepaald tevreden en onze review kan je hier nog eens nalezen. Met zoveel bagger die deze game over zich heen krijgt, ligt wat ons betreft de volgende stelling voor de hand. Namelijk; Metal Gear Survive is de doodsteek voor de Metal Gear-franchise.

Natuurlijk leggen wij deze stelling maar al te graag aan jullie voor omdat we benieuwd zijn naar hoe jullie over dit onderwerp denken. Metal Gear (Solid) is nog steeds een grote naam binnen de gamesindustrie. Kijk alleen al naar de erfenis bestaande gerenommeerde games die er binnen deze franchise zijn uitgekomen. Denk aan de eerste Metal Gear Solid op de PS One, aan Metal Gear Solid 3 op de PS2 en PS3 en natuurlijk aan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain voor de PS4, om er een paar te noemen.

De ontwikkeling van deze games stond vrijwel altijd onder supervisie van Hideo Kojima en zijn team. Bij Metal Gear Survive is dat echter niet het geval geweest. Daarbij gaat deze game een andere richting op, dus je kan het haast geen toeval noemen dat de kwaliteit van deze titel te wensen overlaat.

Zoals wij zelf ondervonden uit dit zich onder andere in een slechte uiteenzetting van het verhaal. Daarnaast is de grafisch aankleding bijzonder saai en lui te noemen en de gameplay leent zich ook totaal niet voor een zombie survival game. Metal Gear Survive bevat duidelijk niet dezelfde kwaliteitsstandaard als de andere genoemde games ook al is de opzet deze keer anders. Daarmee wijkt deze titel behoorlijk af van wat we als standaard gewend zijn en gezien de reputatie toch al schade heeft opgelopen, lijkt dit het einde te zijn. Probeer hier immers maar eens bovenop te komen.

Dat betekent echter niet dat jij hier anders over kan denken. Misschien ben je het wel helemaal niet met alle kritiek eens. Vertel ons hier dan vooral waarom je het er niet mee eens bent en waarom het niet per se een doodsteek is. Of misschien kijk je er met een andere nuance tegenaan daar waar je de game als gemiddeld ervaart, maar het geheel juist niet als een doodsteek ziet. Of je vindt het net zo slecht als wij, ook dan horen we je argumenten uiteraard graag.

Een actueel onderwerp waarover de meningen ongetwijfeld weer flink uiteen lopen. Wij zijn benieuwd naar je argumenten en hoe je er over denkt. Laat je daarom vooral weer gelden door hieronder te reageren.