Onlangs hield Ubisoft een preview evenement voor Far Cry 5 en hierbij heeft Ubisoft veel informatie over de game gegeven. Zo werd onder andere duidelijk gemaakt dat de game geen lootboxes zal bevatten. De game krijgt wel een Season Pass, maar er zal geen lootbox te vinden zijn met extra items, afgezien van hetgeen je standaard kan looten in de game. Wel zijn er microtransacties aanwezig voor cosmetische items en als timesaver DLC.

Wat de winkel van Far Cry 5 precies allemaal gaat aanbieden weten we nog niet, maar wapen skins, voertuig skins en outfits voor je personage zijn in ieder geval items die aangeboden zullen worden. In-game kun je ook een valuta vinden, namelijk ‘silver bars’. Deze knotsen van zilver kun je gebruiken om cosmetische upgrades te kopen en die zijn overal verstopt in de game. Zo kun je wanneer een outpost is vrijgespeeld, verder op zoek gaan om ook het zilver te vinden.

Zilver is dus te koop en te vinden in de game, wat moet gaan zorgen voor een goede balans. Om het ontbreken van lootboxes rouwen we niet, maar juichen we uiteraard alleen maar toe.