The Swords of Ditto is wat de makers een ‘micro avontuur’ noemen, iedere keer zul je een ‘klein’ avontuur beleven met je personage, totdat deze sterft of tot er drie dagen voorbij zijn. Niet getreurd echter, want daar zal de game niet stoppen, zo’n 100 jaar later (in-game, vanzelfsprekend) wordt dan een nieuw personage geboren die het avontuur zal overnemen van zijn/haar voorganger. Je kunt zelfs ontdekken hoe je items en speelgoed kan doorgeven aan je opvolger en verder krijgt deze opvolger sowieso ook alle krachten die jij al had.

Afhankelijk van je succes in een bepaalde run, zal de wereld, genaamd Ditto, beter of juist duisterder worden en verwoest raken. Op een bepaald moment (of meteen, want het is jouw keuze) zul je het moeten opnemen tegen de duistere koningin, Mormo, die Ditto in haar greep houdt.

De game zal al snel uitkomen, namelijk op 24 april. Het is de eerste game van studio onebitbeyond en ze onderscheiden zich meteen van andere titels met een stijl die lijkt op een kruising tussen Earthbound en Cartoon Network tekenfilms. Bekijk hieronder of deze game iets voor jou is!