Fortnite werd tijdens de VGA’s in 2011 aangekondigd met deze trailer, maar het is pas sinds vorig jaar dat de game verkrijgbaar is en de populariteit is sindsdien als maar aan het groeien. Deze populariteit is nu zelfs zo gigantisch uitgegroeid, dat Fortnite de best bekeken game is geworden op Twitch. Waar Minecraft, PUBG en GTA Online altijd de boventoon wisten te voeren, is het nu Fortnite die er met alle eer vandoor gaat.

In de afgelopen weken heeft Fortnite Twitch als het ware ‘overgenomen’ en kent het zelfs de dubbele populariteit tegenover een game als Playerunknown’s Battlegrounds. Natuurlijk helpt het ook dat Fortnite op alle platformen beschikbaar is, daar waar PUBG enkel op de Xbox One en PC te spelen is.

De onderstaande grafiek toont Fortnite in het paars en PUBG in het groen en zoals je kunt zien is Fortnite gigantisch snel gestegen qua kijkuren. De duizelingwekkende cijfers vertellen ons dat Fortnite de afgelopen 14 dagen in totaal 4882 jaar en 208 dagen bekeken is door iedereen en dat er 246 jaar en 231 dagen aan content is gestreamd.

Zelf uitvinden waar de hype vandaan komt? De game – Battle Royale althans – is gratis te downloaden uit de PlayStation Store.