Vorige week dook het gerucht op dat de nieuwe Battlefield zich in de Tweede Wereldoorlog zal gaan afspelen en de titel Battlefield V had gekregen. EA en DICE zijn tot op heden stil, dus of het klopt is afwachten. In de tussentijd zijn er nog meer details opgedoken en die klinken erg interessant.

De afbeelding van Battlefield V (zie hierboven) kwam van een leaker op het Discord community kanaal van YouTuber Drakesden, die bekend staat om het verspreiden van (nieuwe) Battlefield informatie. Gamesbeat heeft deze afbeelding vervolgens onafhankelijk weten te verifiëren, maar er bestaat nog altijd een kans dat het weer aangepast wordt. Dit omdat EA en DICE het momenteel als placeholder gebruiken.

Via dezelfde leaker heeft GamesBeat nog meer details kunnen verifiëren, namelijk dat de game zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt waarin je op een soortgelijke manier de campagne doorloopt als in Battlefield 1. Dus op basis van episodische mini-verhalen waarin je verschillende soldaten volgt. Hierdoor zul je verschillende situaties en locaties in de game aan gaan doen.

GamesBeat meldt tevens dat deze game een gevolg is van een nieuwe strategie, waar Battlefield 1 de kick-off voor was. Namelijk starten in de Eerste Wereldoorlog om te zien hoe dit uit zou pakken en dan pas overstappen naar de Tweede Wereldoorlog om niet meteen al het kruit al te verschieten. Verder zou DICE ook meer consistentie willen aanbrengen in de franchise, dat doen ze onder andere met Katherine Kingsley. Zij is de stemactrice van de aankondiger in de Battlefield 1 multiplayer en zij is nu ook weer aangetrokken voor Battlefield V, wat blijkt uit een eerdere Instagram post.

 

Verder zou DICE van plan zijn om een coöperatieve modus aan Battlefield V toe te voegen. De leaker zou gesuggereerd hebben dat spelers elkaar hierin door willekeurig gegenereerde Conquest missies moeten loodsen, maar er bestaat een mogelijkheid dat DICE dit breder trekt.

Tot zover alle nieuwe informatie, maar net zoals bij het vorige bericht geldt ook nu weer dat je dit met een lading zout moet nemen totdat EA en DICE een officiële aankondiging doen.