Sony Interactive Entertainment heeft zojuist firmware 5.50 voor de PlayStation 4 vrijgegeven. Deze nieuwe systeemsoftware verkeerde eerder al in beta status, maar is nu dus ook voor alle bezitters van een PS4 beschikbaar. De update is verplicht wanneer je gebruik wilt blijven maken van het PlayStation Network, we raden dus iedereen aan om de update te installeren.

Zoals we al eerder schreven, bevat firmware 5.50 een optie tot supersampling. Met deze optie kunnen PS4 Pro bezitters met een 1080p TV games in een hogere resolutie laten renderen. Dit wordt dan vervolgens downsampled naar 1080p, wat zorgt voor een scherper beeld.

Bekijk hieronder de changelog van de update of check de video die de veranderingen uitlicht.

Wat is er nieuw?

Speeltijd Management


Ouders of voogden kunnen met deze optie instellen hoe lang kinderen kunnen gamen. Tevens biedt deze nieuwe feature ouders of voogden de mogelijkheid om in te zien hoe lang kinderen gespeeld hebben. Via de PlayStation 4, maar ook de browser of mobiele app kan de speeltijd ingesteld worden. Als kinderen onder een bepaalde speeltijd aan het gamen zijn, dan krijgen ze een notificatie als de tijd bijna op is. Ouders of voogden kunnen ook instellen dat de PS4 automatisch uitlogt als de speeltijd over is.

Bibliotheek

blank
Er worden drie nieuwe tabbladen aan de bibliotheek toegevoegd. De eerste is ‘Deze PS4’ en op dit tabblad kan je zien welke applicaties er allemaal op de PS4 geïnstalleerd zijn. Het andere nieuwe tabblad is ‘Naam/Avatar’ en daarop kan je zien welke applicaties er allemaal gekocht zijn met het betreffende PSN ID. Hiermee zou het ook gemakkelijker moeten zijn om games te zoeken en vinden die je hebt gekocht, maar niet hebt geïnstalleerd.

Het derde tabblad is ‘PS Plus’ en hier kan je zien welke games je allemaal ‘bezit’ via de Instant Game Collection over de periode dat je abonnee bent van de online service. Op deze manier kan je de betreffende games snel downloaden, maar er verschijnt een slotje op dit tabblad zodra je abonnement verloopt. Dit slotje verdwijnt weer zodra je een nieuw abonnement afsluit.

Verder voegt Sony nog een optie toe om bepaalde applicaties te verbergen op het ‘Gekocht’ tabblad. Hetgeen je kan verbergen zijn zoal; beta’s, trials, demo’s of games.

Snel menu verbeteringen

blank
Er worden nieuwe opties toegevoegd aan het snelmenu van de PS4. Zo kun je nu snel een bepaalde vriend bereiken via je eigen vriendenlijst. Verder kun je via het snelmenu ook het volume bedienen van PlayStation Music, mocht je dat gebruiken. Gebruik je de Media Player of een USB-stick voor muziek, dan is daar ook een shortcut voor via het snelmenu.

Achtergrond muziek tijdens PlayStation Now

Als je games aan het streamen en spelen bent via PlayStation Now, dan kan je nu ook achtergrondmuziek aanzetten.

Notificaties update

blank
Via het aangepaste notificatie systeem is het mogelijk om deze berichtgeving beter te organiseren. Je kunt tevens meerdere noticaties in één keer deleten, zodat je dat niet langer één voor één moet doen.

Custom achtergronden importeren

Maak je zelf graag achtergronden en wil je die op de PlayStation 4 gebruiken? Met firmware update 5.50 is het mogelijk om afbeeldingen vanaf een USB-stick naar de PS4 te kopiëren die je nadien kan gebruiken als achtergrond. Je krijgt hierbij een paar tooltjes, zodat je het beste resultaat kan bereiken. Denk aan croppen, inzoomen en meer.

Customize Tournaments Team pagina’s

Als je in een team zit dat deelneemt aan wedstrijden, dan is het straks mogelijk om de pagina van je team te customizen. Dit kan met een eigen logo, alsook achtergrond die je kan importeren vanaf een USB-stick. Dit geeft ieder team de mogelijkheid om zijn of haar team meer een eigen identiteit te geven.

PS4 Pro Supersampling modus

Zoals vorige week al aangegeven krijgt de PS4 Pro er een Supersampling modus bij. Dit stelt de console in staat om verbeterde graphics te tonen op schermen die een resolutie van 2K of lager hebben. Kortom, games worden hier simpelweg mooier van, zonder hier per se een dure TV voor te hoeven kopen. Meer details over deze modus kan je hier vinden.