Hacking scene PlayStation 3 staat op zijn kop, custom firmware in ontwikkeling

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4c94caeaf184f.jpg

Sinds de komst van PSJailbreak is de wereld van de PlayStation 3 voorgoed veranderd. Na een vier jaar durende uitstekende beveiliging maakte Sony de fout om in firmware 2.01 een optie te stoppen om de PlayStation 3 in een service-modus op te starten. Deze ‘blunder’ kwam ze duur te staan, met firmware 3.41 is het hackers namelijk gelukt deze optie te ontdekken en hiervoor een USB-controller te ontwikkelen die deze optie activeert. Op die dag werd PS3 Jailbreak dan officieel gelanceerd. En nu, een paar weken later, weet een hacker een manier te vinden om een eigen firmware te installeren op de PlayStation 3. Wat het doet is de interne flash-geheugen van de PlayStation 3 te mounten op een USB-stick en deze vervolgens te booten.

Niemand hield voor mogelijk dat het allemaal zo snel zou gaan, de Xbox 360 bijvoorbeeld is nog maar een kleine tijd geleden gekraakt om homebrew af te spelen. Het oogpunt van het kraken van de PlayStation 3 gaat voor bijna alle hackers om homebrew. Zo werd PSGroove, een open-source jailbreak, gereleased zonder ondersteuning voor back-ups maar hier zijn piraten weer mee bezig geweest om dit wel te enablen. De USB Firm Loader stelt je op het moment in staat om de dev_flash van je PlayStation 3 te dumpen op een USB-stick, het interne flash geheugen die de firmware bevat dus, en hiervan op te starten. Op die manier kun je dingen veranderen in de firmware en hier vervolgens mee opstarten. Het volledige OS van de PlayStation 3 draait dan namelijk ‘live’ vanaf een USB-disc. Vergelijkbaar met de XP Live Discs en BackTrack voor de researchers onder ons.

 1.    270 XP
  fl1pp13's avatar

  Heel erg slechte ontwikkeling!

 2.    22 XP
  cybergamefreak's avatar

  Het was te verwachten.

  hopelijk komt er met de volgende update ( 21 september ) een betere beveileging.

 3.    585 XP
  P_layboy_PV_'s avatar

  Waarom zeiken over de beveiliging? Het is ook gewoon handig hoor, zo’n Jailbreak. Maar met games erop zetten gaat het denk niet zo makkelijk als PSP. Deze bestanden zullen wel ietsiepietsie groter zijn( verwacht ong 10 gb per spel) Correct me if I’m wrong 😉

 4.    425 XP
  jamez's avatar

  @P_layboy_PV_

  De games die je via back-up manager op je ps3 zet zitten zo inelkaar gepakt dat de games maar 4GB groot zijn. 😉

 5.    1865 XP
  elazzja's avatar

  Ik denk niet dat je God of WAr 3 erop zal krijgen. 33.4 GB is wel erg veel.

 6.    270 XP
  fl1pp13's avatar

  @elazzja:

  Het ligt er een beetje aan hoe groot je schijf is..

 7.    1919 XP
  ddvos's avatar

  sony heeft nog niks laten horen ik hoop dat ze met z’n grote update komen dat je hem wel moet doen of dat je gewoon van het psn woord gegooid

 8.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  er zal vast wel weer een update komen, maar ik denk dat het niet meer te stoppen is

 9.    195 XP
  gathuv's avatar

  Maar dan nog, als je op 3.42 zit ( of in de toekomst op 3.5 of 3.X ) kun je die cfw toch niet gebruiken, en als je dus op 3.41 of lager kun je niet op psn

 10.    22 XP
  shaka_'s avatar

  Sony zal ongetwijfeld wel bezig zijn met een manier vinden om die lekjes te dichten. Wel verstandig om niet gelijk te gaan reageren op deze praktijken. Gewoon rechtzak aanspannen en dan een nieuwe mandatory update uit brengen.

 11.    284 XP
  just1n's avatar

  @jamez: en andere
  lol dat is dus echt niet waar.
  De games zijn gewoon van verschillende grootte.
  PSN games zullen wel een paar honderd MB zijn (de een groter dan de ander natuurlijk), Uncharted is weer 10GB en God of War 2 is weer meer dan 33GB
  Verder kunnen de games gewoon op een (externe) harde schijf worden gezet, alleen een ext. HDD moet, tot nu toe, fat32 zijn anders herkent de PS3 hem niet. Dit betekent dat er geen bestanden op mogen staan die groter zijn dan 4GB, dus red dead redemption kan je er niet op zetten want er zit een bestand tussen van 7GB
  De game kan dus in totaal wel 20Gb zijn, maar als de individuele bestanden kleiner zijn dan 4GB werkt hij gewoon op een ext. HDD

  Ik denk niet dat Sony dit meer kan tegenhouden, zodra ze lvl1 toegang hebben is het definitief gedaan

 12.    442 XP
  rwss's avatar

  Custom firmware is wel leuk maar ook gevaarlijk, wie
  weet wat er extra in te bakken is.
  Maar dit maakt ook P$N gewoonweg overbodig, je hoeft
  immers niet meer gebruik te maken van P$N om online
  te gamen ook kun je de P$N check nog beter omzijlen.
  Helaas door deze ontwikkeling is de P$N store niet
  meer nodig omdat die content gewoon beschikbaar gaat
  worden via illigale wegen.

  Dit is een slechte ontwikkeling voor de ontwikkelaars
  van P$3 software en de partijen die daar ook aan willen
  verdienen.

 13.    169 XP
  nWo_PsyKoMaNiaK's avatar

  lullig..

 14.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  Gelukkig maar dat lang niet alle games werken.

 15.    12 XP
  Kempodaan's avatar

  Jezus wat haat ik dit soort hackers. Je weet niet half hoeveel mensen er uitermate hen best doen om een mooie game te maken!

 16.    442 XP
  rwss's avatar

  Kempodaan, je hebt hier helemaal gelijk bij en stuk voor stuk zijn het allemaal kunstenaars, deze worden daardoor flink benadeeld.

 17.    283 XP
  Alycan's avatar

  @B.I.G. Maffiosi. (iedereen die gelijkt aan het azijn zeiken is)

  De komst hiervan was onvermijdelijk.

  Het verhaal is als volgt:
  Een “Bedrijf” maakt (middels gestolen software) een manier om de PS3 te hacken en games te kopiëren. Ja dat is om te huilen en jammer. De Xbox360 is al lange tijd gehacked en tot de dag van vandaag komen er nog volop games voor uit. Platform is er dus niet aan dood gegaan. Ja, er is sprake van schade en verlies, maar een hoop mensen willen niet gebanned worden etc. en kopen daarom hun games netjes. Tegelijkertijd kunnen die mensen door de hack wel homebrew spelen. Geen probleem.

  Even terug naar het punt.
  PSGroove wordt uitgebracht door mensen zelf. De eerste homebrew hack ZONDER ondersteuning voor “backups”. En toch zeiken mensen erover?! Beetje krom, er wordt vrijheid geschonken zonder developers schade te willen toebrengen en mensen worden boos.

  PSGroove wordt omgebouwd zodat deze wel “backups” kan spelen, ja op de mensen die het downloaden mag je boos worden. Zij doen inderdaad de industrie schade aan. Betekent dit dat iedereen zo is? Nee kijk maar naar het beeld wat mensen er hier van hebben.

  Homebrew daarin tegen hoor je niks tegen te hebben. Homebrew juich ik dan ook toe. Je hebt de vrijheid om te kiezen hoe je je gekochte apparaat mag gebruiken!

  Tevens zijn er zat manieren om misbruik van het PSN tegen te gaan door Sony. Goed voorbeeld hiervan is hoe Microsoft het regelt op XboxLive cheaters en illegale gamers worden per direct MET console gebanned. Die optie heeft Sony ook.

  Impact? Ja die zal het hebben, hoe? In het begin hardt tegen het belang van Sony. De zelfde Sony die de PS3 gedurende zijn bestaan gestript heeft van zijn functies. Zelfs functies waar je voor betaald hebt. Al gebruik je die functies niet je hebt er voor betaald en Sony haalt het weg. Oneerlijk? Immoreel? Tegen elk principe in die de gebruiker in zijn recht stelt die vrijheid te hebben? Ja.

  Kortweg:
  Sony is zelf ook slecht bezig geweest en een hack en homebrew zaten eraan te komen. Ja we gaan er even last van hebben en ja het wordt een wapen wedloop tussen downloaders en Sony. De gewone gebruiker daarin tegen hoeft enkel te kiezen wat hij wilt.

  Hack? Homebrew? Officieel?

  Downloaden doet inderdaad schade aan bedrijven, maar tot nu toe bestaan de film en muziek maatschappijen ook. De DS is het meest fragiele en tot de top gehackte systeem en is nog steeds meer als winstgevend.

  De PSP is het hardst getroffen systeem door piraterij. Maar tevens het eerste handheld systeem met een daadwerkelijk eigen OS. Kinderziektes en kwetsbaarheid zijn het apparaat duur komen te staan, maar Sony heeft er van geleerd. Dit bewijst zich door de PS3 die de scepter zwaait als het gaat om het systeem wat het langst heeft geduurd om te hacken.

  De makers van PSGroove hebben geen kwade intenties anders hadden zij het standaard mogelijk gemaakt om backups te gebruiken. De schuld ligt bij Sony en de illegale downloads. Beide partijen zitten allebei fout. En schade is in een oorlog onvermijdelijk…

  Kies je kant en veroordeel Sony en PSJailbreak.

 18.    39 XP
  rakker's avatar

  @Alycan

  netjes gezegd kan niks anders zeggen.

  het is precies hoe de vork in de steel zit.

  Ik zelf kies voor de jailbreak niet om illegaat zitten te spelen maar ik heb al vaak genoeg een optie aangekaart op het forum van sony en zelfs via de mail om er een optie in te bouwen om je eigen spellen te backuppen naar de interne hardeschijf.

  want mijn lens is ondertussen al van de launch versie 3x vervangen.

 19.    84 XP
  LaRego's avatar

  Het grappige waar ik steeds aan moet denken bij dit soort discussies: zou er met het OtherOS nog beschikbaar, ook zoveel gehackt worden om homebrew te kunnen draaien?

 20.    120 XP
  vgamer's avatar

  ?, voor zover ik kan lezen is het nog steeds niet gelukt om een backup van gedownload van internet af te spelen. Dit zal natuurlijk een kwestie van tijd zijn maar…

 21.    46 XP
  Lexus's avatar

  @vgamer, dat is wel mogelijk hoor.

 22.    283 XP
  Alycan's avatar

  @LaRego: Nee, door Linux was er geen enkele reden om het apparaat te hacken voor homebrew. Dit kon toen namelijk al. Kortom als Linux niet was weg gehaald was er geen piraterij en wel homebrew voor de mensen die dat wouden. Nu is het anders en is Sony kortweg de lul.
  @rakker: Fijn om te horen dat iemand het met mij eens is.
  @vgamer: Is al gelukt.

 23. Anoniem -   
  jur's avatar

  lekkr voor ze moeten ze de spellen maar goedkoper maken

 24. Anoniem -   
  slimmert's avatar

  @elazzja: dat is natuurlijk gelul,al heb je een spel van 50 gig…als je bv 320 gig hebt,kan daar al wel wat games op…of bv een externe hd van 1 tb!!! aleen denk na je kunt niet meer online gamen