Een eigen achtergrond instellen op de PlayStation 4 is sinds firmware 4.50 mogelijk, maar deze functionaliteit werd vandaag verder uitgebreid met de komst van firmware update 5.50. Sony heeft nu stapsgewijs uitgelegd hoe je het beste resultaat kan krijgen als je hiermee aan de slag wilt gaan.

Hieronder hebben we het stappenplan even voor je op een rijtje gezet, zodat je op een gemakkelijke manier je console meer kan personaliseren.

  1. Sluit een USB-stick aan je PC of Mac en maak een map aan met de titel “IMAGES”.
  2. Plaats al je favoriete afbeeldingen in deze map, maar weet dat ze niet groter mogen zijn dan 1920×1080 op de PS4 en 3840×2160 op de PS4 Pro.
  3. Steek de USB-stick in je PS4 en ga dan naar Instellingen > Thema’s > Selecteer thema > Custom > Selecteer afbeelding > USB-apparaat.
  4. Kies de afbeelding naar wens en om een voorbeeld te krijgen in full-screen, kan je op vierkantje drukken.
  5. Na het selecteren bevestig je je keuze met het kruisje en met de analoge sticks kan je eventueel inzoomen op de afbeelding.
  6. Eenmaal klaar, dan druk je weer op het kruisje om te bevestigen. Vervolgens word je teruggezet naar het Custom menu.
  7. Hier kan je eventueel nog een layer toevoegen, zodat je de tekst bovenin het scherm goed kan blijven lezen.
  8. Voordat je de achtergrond definitief instelt, kan je nog een preview bekijken. Bevalt die, dan is bevestigen voldoende om de achtergrond in te stellen.

De functionaliteit van achtergronden instellen gaat hiermee dus een stap vooruit en als je geen inspiratie hebt, dan kan je hier terecht voor 23 op maat gemaakte achtergronden van Sony.