Ubisoft en Massive Entertainment kondigen vandaag het vervolg op Tom Clancy’s: The Division aan. Twee jaar geleden kwam het eerste deel uit en vanaf het eerste moment was meteen al duidelijk dat men grotere plannen had dan slechts één deel.

Het universum van The Division zet zich voort in een tweede deel en deze titel wordt gemaakt door Massive Entertainment en deze studio krijgt hulp van Ubisoft Annecy, Redstorm, Reflections, Ubisoft Boekarest en Ubisoft Shanghai. Het tweede deel zal draaien op een verbeterde versie van de Snowdrop Engine en dit zal ervoor zorgen dat zij hun visie beter kunnen realiseren.

Als laatste heeft men ook nog nieuws over het huidige deel. Om het tweejarig jubileum te vieren, heeft men niet alleen deze aankondiging, maar is er nog één. Zo vertelt Julian Gerighty, creative director van de game, dat er nog twee updates uitgebracht zullen worden voor de game.

Deze updates bestaan uit twee nieuwe Global Events inclusief de Legendary Difficulty missies en een Xbox One X update. Vanaf juni 2018 zullen spelers ‘Crests’ vrij kunnen spelen, dit zijn achievements die hen helpt om straks The Division 2 rewards vrij te spelen.

Verdere informatie is er nog niet, vermoedelijk geeft Ubisoft snel een aankondigingstrailer of eerste screenshots vrij. De daadwerkelijke eerste (gameplay) beelden van de game komen pas met de E3, dus dat is nog even wachten. Wanneer de game precies uit moet komen werd niet duidelijk gemaakt door Massive Entertainment noch Ubisoft.