Na afgelopen week zijn we weer iets wijzer geworden wat betreft nieuwe game releases. Dan hebben we het natuurlijk over de officiële aankondigingen van The Division 2 en die van Call of Duty: Black Ops IIII. Nu zijn deze aankondigingen zelf op zich niet zo verrassend te noemen. Van The Division 2 weten we sowieso nog niet wanneer deze game uit gaat komen, maar van Call of Duty: Black Ops IIII weten we dat nu wel. De releasedatum van deze game is 12 oktober en dat is wél verrassend te noemen. Want een nieuwe Call of Duty game verschijnt normaal gesproken altijd begin november. Toevallig verschijnt twee weken daarna, op 26 oktober, Red Dead Redemption 2 van Rockstar.

Dat games van Rockstar altijd absurd goed verkopen, is daarbij een understatement. Wij vermoeden dan ook dat het naar voren halen van de releasedatum van Call of Duty: Black Ops IIII hier mee te maken heeft. Ongetwijfeld zullen ook andere uitgevers als EA en Ubisoft hier rekening mee houden. Nu verschijnt Battlefield ongetwijfeld ook in oktober, maar wellicht eerder dan aanvankelijk gepland. Ubisoft zal de release van een nieuwe Assassin’s Creed of misschien wel The Division 2 ook zo afstemmen, dat het niet in het vaarwater zit van Red Dead Redemption 2. Dit simpelweg omdat Red Dead Redemption 2 naar verwachting één van de grootste, zo niet dé grootste release van dit najaar zal zijn. Als andere uitgever zijnde is het daarom risicovol om je nieuwe game na het verschijnen van Red Dead Redemption 2 uit te brengen, aangezien iedereen daar druk mee is en het niet vaak voorkomt dat er een nieuwe Rockstar game verschijnt.

Het risico op minder succesvolle verkopen ligt daarbij op de loer. Dus, de releasedatum van Red Dead Redemption 2 zou weleens de releasedata van andere games kunnen bepalen en Call of Duty: Black Ops IIII is dan mogelijk de eerste die zich hierop aanpast. Er zullen er ongetwijfeld meer gaan volgen, niet? Dat brengt ons bij de stelling voor deze week en die leggen we hier aan je voor. We zijn erg benieuwd of jij er ook zo naar kijkt en wat je van het najaar verwacht met Red Dead Redemption 2 in het achterhoofd. Of geven uitgevers daar in jouw ogen helemaal niet om en is het gewoon dat de nieuwe Call of Duty eerder klaar is en dat Activision het voor Battlefield in de winkels wil hebben liggen? Het kan allemaal en daarover kan je zoals gewoonlijk weer hieronder je mening kwijt.