Review: Yakuza 6: The Song of Life


Review: Yakuza 6: The Song of Life – Aan al het goede komt een eind. Helden verdienen ook een pensioen, hoewel Kazuma Kiryu een held noemen misschien wat vreemd kan zijn. Van Yakuza-tuig naar een do-gooder die gewoon een weeshuis wil runnen om kinderen te verzekeren van een goede toekomst. Yakuza 6: The Song of Life heeft veel te bewijzen als afsluiter van een dijk van een verhaal. De verwachtingen vanuit de fanbase zijn hoog, maar maakt Yakuza 6 de beloftes allemaal waar en is het ook een mooie afsluiter van één van onze favoriete franchises? Lees snel verder.

Geen rustig moment

Het verhaal begint met Kiryu die weer naar de gevangenis moet voor dingen die hij in het verleden heeft gedaan. Deze keer hoeft Kiryu minder lang te zitten dan normaal en na drie jaar komt hij weer vrij. Ondanks dat het niet erg lang is, blijkt in deze periode weer genoeg gebeurd te zijn. Haruka is vermist, maar ook in Kamurocho staat de boel op stelten door de intrede van de Chinese Triads die het gemunt hebben op de Yakuza, om zo hun werkterrein te vergroten. Al snel vind je Haruka, maar helaas niet in de staat dat je had gehoopt.

Haruka ligt in het ziekenhuis na een ongeluk, maar daar zit wel nog een andere verrassing bij in de vorm van Haruto, het kind van Haruka. Een oude bekende van Kiryu, een politie inspecteur genaamd Date, vindt een foto op de telefoon van Haruka en traceert de foto als zijnde genomen in Onomichi Jingaicho in Hiroshima. De beste kans die Kiryu heeft om meer te weten te komen over wat Haruka in deze tijd heeft uitgespookt en meegemaakt, is door daar te gaan zoeken naar antwoorden.

Een aardige dame genaamd Kiyomi zorgt dat Kiryu wordt voorzien van onderdak in dit dorp, maar hier is een lokale Yakuza genaamd Nagumo het niet mee eens. Nagumo blijkt echter een zachtgekookt eitje die tot over zijn oren verliefd is op Kiyomi wat hem in de problemen brengt bij de overkoepelende familie, de Masuzoe Family. Nagumo weigert namelijk geld te innen bij Kiyomi, iets wat ze bij de Yakuza natuurlijk niet tof vinden. Als de goedzak die jij bent red jij Nagumo natuurlijk waardoor hij jou als zijn meerdere ziet. Onbedoeld geraak je zo in zijn familie, de Hirose Family, een onderdeel van de Masuzoe Family. Maar dit blijkt toch zijn vruchten af te werpen, gezien zij een idee lijken te hebben wat er met Haruka is gebeurd.

Een hele verbetering

Laten we beginnen met alles wat eigenlijk nog beter is geworden in dit nieuwe deel. Yakuza 6 is de eerste echte current-gen Yakuza en dat merk je er aan alles af. Herinner jij je nog alle laadtijden die in de Yakuza serie zaten? Die zijn nu haast verleden tijd geworden. Niet meer naar een zwart scherm kijken wanneer je een gebouw in loopt of een stilstaand beeld wanneer je op straat tegen wat tuig moet vechten, alles is nu gestroomlijnd. Op het technische vlak is Yakuza 6 mijlenver op zijn voorgangers vooruit gegaan en dat is absoluut een goede ontwikkeling.

Ook het progressie systeem is hier en daar aangepakt. Het wisselen tussen diverse vechtstijlen is niet meer en in plaats daarvan is voor een wat gestroomlijndere vechtstijl gekozen met van alles wat. Al deze moves kan je wel individueel van elkaar upgraden door middel van experience punten. Dat krijg je natuurlijk door opdrachten te voltooien, maar ook door simpelere taken uit te voeren, zoals een goede maaltijd eten. Er zijn vijf soorten experience punten die je kunt verzamelen en het upgraden van een skill vraagt vaak meerdere soorten experience punten. Het is dus zaak om jouw punten goed te verdelen.

Geloof het of niet, maar zelfs het verhaal zou misschien wel het spannendste uit de hele serie kunnen zijn. Nu geven we hierover natuurlijk niet te veel prijs, maar verwacht een hoop oude gezichten, alsook wat frisse nieuwe gezichten die absoluut de nodige diepgang en ook humor kennen. Elk personage heeft een bepaalde persoonlijkheid waardoor je gaandeweg in het verhaal op den duur hun reacties kan voorspellen op situaties. Dat maakt een verhaal en de geschreven personages gewoon heel erg goed. Denk nu niet dat Yakuza 6 een voorspelbare game is, want er komen nog de nodige twists aan te pas.

Altijd de juiste keuze?

Eén van de keuzes die sommigen niet zal bevallen, is dat het niet meer mogelijk is om jezelf voor een gevecht alvast te bewapenen. Je bent nu volledig afhankelijk van wat je in jouw omgeving vast kan grijpen om iemand mee te slaan. Op zich is dit niet gek, gezien je voorheen jouw inventory vol kon laden met wapens voor bijvoorbeeld een baasgevecht. Je zal nu in sommige situaties wat slimmer te werk moeten gaan en goed gebruik moeten maken van jouw omgeving om een sterke vijand te kunnen verslaan. Wij zien wel wat in deze keuze en het zorgt er ook daadwerkelijk voor dat we bij een ietwat moeilijkere baas niet gelijk de wapenwinkel leeg kopen om er gemakkelijk van af te komen.

De mini-games zijn natuurlijk ook weer van de partij. Naast wat bekende zijn er ook weer nieuwe toegevoegd aan het repertoire. Wat er uit springt is het verzorgen van Haruto. Het is enigszins verbazingwekkend hoe veel moeite er in het vervelendste element van het spel is gestoken. Een deel van het spel zal je Haruto bij je dragen en hij geeft dan geen kick, tenzij de baby natuurlijk honger krijgt. Dan moet je een mini-game spelen om Haruto weer rustig te krijgen. Je hoort het gekrijs door het speakertje van jouw PlayStation 4 controller en aan de hand van de gebaren van Haruto moet jij raden wat hij wil dat je doet om hem rustig te krijgen. Dit varieert tussen met de controller zwaaien om hem te laten vliegen tot over het touchpad wrijven om hem een aai over de bol te geven. Innovatief, dat zeker, maar het constante gekrijs van een baby is niet echt leuk… Net zoals in het echte leven.

Nu is het verzorgen van Haruto wel noemenswaardig, want zeg nou zelf, in welke andere game naast de Sims moet je er voor zorgen dat een baby stopt met huilen? Maar ook in de andere mini-games komt de typische humor van de Yakuza serie weer terug. Zo kan je als een echte viezerik in een internetcafé met online webcam dames praten en ze overtuigen om zichzelf te ontkleden. Je wordt dan beloond met een licht pikant filmpje, want pure porno kan natuurlijk nog (steeds) niet. Ook zijn er wat gebruikelijkere mini-games aanwezig, zoals darten, honkballen en vissen. Club SEGA mag natuurlijk niet ontbreken voor de nodige Master System en Genesis klassiekers. Een aantal van deze mini-games zijn net als in Kiwami ook te spelen met z’n tweeën. Veel voegt het niet toe, maar voor de liefhebbers zit het er in.

Als een huis

We benadrukten eerder al in hoeverre het technische aspect is verbeterd, maar daarbij is natuurlijk ook de grafische motor een stuk vooruit gegaan. Yakuza 6 is een prachtig plaatje om naar te kijken. De gezichtsuitdrukkingen van de personages spreken boekdelen en Kamurocho zag er nog nooit zo levendig uit. Je merkt aan veel aspecten dat ze met Yakuza 6 een stuk meer realisme wilde toevoegen en dat is wat ons betreft volledig gelukt. Regelmatig zaten we weg te dromen over hoe het zou zijn om zelf in Kamurocho rond te lopen én weg te kwijnen op Expedia om haast zelf een reis te boeken.

Omdat de emoties hoog oplopen in het laatste avontuur van Kiryu, willen we natuurlijk niet te veel spoilen. We hebben al een korte samenvatting van de eerste paar uurtjes gegeven, maar geloof ons wanneer we zeggen dat het extreem wordt. En dat merk je ook terug in de voice-acting. Hoewel deze natuurlijk nog altijd Japans is, merk je toch dat de audio van hoge kwaliteit is. Het achtergrond geluid, de spannende soundtrack en het geluid van een fiets tegen iemand zijn gezicht aanrossen, het is allemaal geperfectioneerd. Petje af.

Conclusie

Yakuza 6: The Song of Life is niet alleen een waardige afsluiter van de Kiryu saga, het is wellicht de beste game uit de serie. De afgelopen jaren heeft de Yakuza serie constant hoge cijfers mogen ontvangen door zijn unieke stijl van verhaal vertellen, accurate representatie van de Japanse cultuur en de gewoonweg erg sterke gameplay. Hetgeen waar we weleens over klaagden bij de voorgaande delen, is nu gewoon weggevaagd. Het vechtsysteem is gewijzigd en zal bij sommige fans misschien niet in de smaak vallen, maar door deze keuze en de sterk verbeterde engine is Yakuza 6 wel gestroomlijnder dan ooit. De Kiryu saga eindigt met een knaller en het gros van de fans zal zeer tevreden zijn. En voor mensen die nog niet overtuigd zijn van de hoge kwaliteit van de Yakuza serie, wordt het misschien tijd om het eens een kans te geven.

Pluspunten

 • Subliem verhaal; een goed geschreven einde voor een geweldige saga
 • Technische verbetering op bijna alle vlakken
 • Het nieuwe combat systeem werkt erg goed
 • Hoge dosis humor in een serieus verhaal
 • Zo veel mini-games
 • Progressiesysteem is erg uitgebreid

Minpunten

 • Misschien voor sommige hardcore spelers nu minder interessant door het stroomlijnen/versimpelen van de gameplay
 • Het gehuil van Haruto uit het speakertje van de PS4 controller achtervolgt ons in onze nachtmerries

9.5

Boxshot Yakuza 6

Yakuza 6

Releasedatum:
17-04-2018
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
SEGA
Ontwikkelaar:

65 reacties

 1.    8331 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Deze komt toch pas 17/4 uit of heb ik het verkeerd?

 2. crew Redacteur -    191 XP
  RogueSquad's avatar

  @Flaming_Kaiser: Klopt! We hadden hem alleen erg vroeg gekregen en mochten vanaf vandaag onze review publiceren. 🙂

 3.    266 XP
  BroodjeKroket's avatar

  @RogueSquad: Ik gok dat ik niet zomaar kan inspringen, maar stel: ik koop een willekeurige Yakuza, heb ik daar dan plezier aan? En dan bedoel ik verhaaltechnisch.

 4.    3644 XP
  jimke1's avatar

  Ik sta er verstomd bij dat deze game geen 5 krijgt hier , DE laatste tijd zijn ze hier daar zo goed in .

 5. crew Redacteur -    191 XP
  RogueSquad's avatar

  @BroodjeKroket: Er zitten vaak recaps bij van wat er voorafgaand allemaal is gebeurd. Nu op de PS4 inspringen is natuurlijk goed te doen, met Yakuza 0 (een prequel) en Kiwami (remake van het eerste deel).

  Daarna tref je op de PS4 wel een groot gat aan, gezien Kiwami 2 hier nog niet beschikbaar is en deel 3, 4 en 5 allemaal PS3 exclusief waren. Wie weet krijgen we die ook nog in een bundel op de PS4, althans, ik hoop er heel erg op. 🙂

 6. Anoniem -   
  31.161.188..xxx's avatar

  “Het gehuil van Haruto uit het speakertje van de PS4 controller achtervolgt ons in onze nachtmerries”

  Die speaker die bij mij standaard uit, irritant ding. 😛

 7.    1888 XP
  Nasislike's avatar

  Wauw 9.5!
  Ik moet *écht* eens ff met deze serie beginnen…

 8. Anoniem -   
  31.161.188..xxx's avatar

  @RogueSquad:

  Heb alleen 0 en Kiwami gespeeld maar 6 + artbook wel besteld voor een zacht prijsje. Maar om gelijk met 6 te beginnen zie ik ook niet zo zitten.

 9. Anoniem -   
  31.161.188..xxx's avatar

  @Nasislike:

  0 en Kiwami kosten gelukkig bij niks, echt een aanrader hoor.

 10.    1545 XP
  Mithrandir's avatar

  @BroodjeKroket: Ja, kan prima. Vooral dit deel. Er zit een recap van deel 1 t/m 5 (niet van Zero, gek genoeg), en in dit deel wordt eigenlijk een nieuwe start gemaakt met het verhaal. Ja, het is leuker/duidelijker als je de eerdere delen gespeeld hebt, maar het hoeft zeker niet.
  Het kan sowieso verwarrend zijn, al die japanse namen, dus ook voor de veteranen soms lastig uit elkaar te houden 😀

 11. Anoniem -   
  185.52.106.xxx's avatar

  Jullie zijn er inderdaad vroeg bij voor een game die pas over ruim een maand uitkomt. Dat Sega zo vroeg reviews laat plaatsen toont wel dat ze er vertrouwen in hebben, goede zaak! Ga mij nog bezig houden met uitspelen van 4, 5 en Zero, maar in april komt de After Hours Edition binnen!

 12.    395 XP
  WushuDanny's avatar

  Zin in deze game!

  Als het (recente) verleden een indicatie van de toekomst is dan komen deel 3,4 en 5 ook wel voor de ps4 uit. Zijn het herspelen zeker waard.
  Geweldige serie en 1 van de weinige series die juist beter wordt deel na deel.

 13. Anoniem -   
  82.74.254..xxx's avatar

  Misschien is het handig dat jullie nog eens terugblikken op deze review als het spel uitkomt.

 14. Anoniem -   
  5.57.254..xxx's avatar

  Hier komt Hans z’n bed wel voor uit!

 15. crew Redacteur -    191 XP
  RogueSquad's avatar

  @82.74.254..xxx: Bedankt voor je feedback. We zullen rond de release sowieso Yakuza 6 nog eens in de spotlight zetten.

 16. Anoniem -   
  82.73.199.xxx's avatar

  En ik maar denken dat die vandaag of morgen uitkomt door deze vroege review …

  Nog langer wachten

 17. Anoniem -   
  85.147.100..xxx's avatar

  Speel deze game wel op de Pro want de standaard ps4 heeft last van screen tearing en lage frame-rate. De Pro heeft deze problemen niet.

 18. crew Redacteur -    191 XP
  RogueSquad's avatar

  @85.147.100..xxx: Ik heb hem op een normale PS4 gespeeld en heb geen problemen ondervonden hoor… Misschien dat er bij de Japanse release wat problemen waren, maar die hebben ze met deze lokalisatie natuurlijk er uit gepatched.

 19.    171 XP
  Pemwarken's avatar

  vind de yakuza games wel goed buiten dat de dialogen wel erg langdradig kunnen zijn

 20.    266 XP
  BroodjeKroket's avatar

  @RogueSquad: Thx voor je antwoord, en idd wat zou ik graag willen dat ze gewoon een bundel uitbrengen voor de Playstation, want de vibe vind ik echt supervet in Yakuza.

 21.    4796 XP
  tyger1's avatar

  Toppers de Yakuza game’s maar in 1 adem noemen met shenmeu kan niet volgens mij .
  Shenmeu is veel meer dan Yakuza en dan doe ik geen afbreuk aan Yakuza

 22.    985 XP
  Melvin's avatar

  Mooi cijfer

 23. Anoniem -   
  62.207.158..xxx's avatar

  @tyger1: Waarin precies dan?

 24.    4796 XP
  tyger1's avatar

  @62.207.158..xxx: Shenmeu is niet heel tijd vechten de mini game’s zijn beter , je moet werk vinden om geld te verdienen die je nodig hebt om te overleven in de game , als ik jou was zocht ik de revieuw of op u
  Youtube ff een filmpje op met de inhoud van Shenmeu dan kun je beter zelf oordelen .

 25.    189 XP
  Sensi's avatar

  Heerlijk toch dit. Het heeft heel wat jaren moeten duren maar de serie heeft de laatste tijd eindelijk de bekendheid en credits gekregen die het verdient. Over een maandje zit ik twee weken in Kamurocho, in zowel in Shellac als thuis met een glas Glenfiddich in de hand. De barman mag zoals vertrouwd uitleggen wat er zo speciaal aan is.
  Dan hef ik met weemoed het glas en zeg: bedankt Kazuma, voor de fanastische tijd die je me bezorgt hebt. Het was onvergetelijk.

 26.    8331 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @RogueSquad: Cool. 😀

 27.    8331 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @Sensi: Met een beetje geluk remasteren ze alle delen dan kan je nog even wat langer door. 😀

 28. Anoniem -   
  192.33.238.xxx's avatar

  Dit spel is beter dan god of war (9.0) of moet ik dat niet zo zien?

 29.    3783 XP
  20style [20]'s avatar

  “Het gehuil van Haruto uit het speakertje van de PS4 controller achtervolgt ons in onze nachtmerries”

  Hahahahah :’D

 30. crew Redacteur -    191 XP
  RogueSquad's avatar

  @192.33.238.xxx: Nou, dat hangt grotendeels van jouw voorkeur af. Deze review is door mij geschreven, God of War is door Lennard behandeld. Daarnaast zijn het ook twee totaal verschillende games.

 31. crew Redacteur -    191 XP
  RogueSquad's avatar

  @20style [20]: Maar dan echt. Ik slaap al ruim een maand niet goed. Help.

 32. Anoniem -   
  31.161.137.xxx's avatar

  “Het gehuil van Haruto uit het speakertje van de PS4 controller achtervolgt ons in onze nachtmerries.”

  Die speakers staan bij mij standaard uit. Elk geluid eruit is irritant. :’)

 33.    3783 XP
  20style [20]'s avatar

  @RogueSquad: haha zo erg man!

 34.    4796 XP
  tyger1's avatar

  Hoge score mooi , zitten er soms nieuwe reviewers ?

 35. Anoniem -   
  2a02:a213:2e00:b380:dce3:b5d3:2dac:e.xxx's avatar

  @tyger1: yakuza 0 en 6 scoren inderdaad hoger dan Shenmue 1 en 2.

 36. crew Redacteur -    191 XP
  RogueSquad's avatar

  @tyger1: Ik ben er toch al een tijdje hoor. Yakuza 6 is gewoon érg goed.

 37.    985 XP
  Melvin's avatar

  Ga de game zeker nog halen

 38. crew Redacteur -    297 XP
  zoltannl's avatar

  Gaat er iets niet helemaal goed in de app? De eerste reacties over deze topic zijn van 15/03/2018 volgens de app. Maar dit bericht is toch vandaag geplaatst? En onderaan komen er wel berichten van 17/04/2018?

 39.    107 XP
  Mallakai's avatar

  @zoltannl: Game is al eerder gereviewed, en vandaag is Y6 uitgekomen.
  Gewoon als een soort reminder denk ik.

  Bericht is gewoon even omhoog gezet.

 40. crew Redacteur -    191 XP
  RogueSquad's avatar

  @zoltannl: Zoals @Mallakai al zegt: We hebben de review een bump gegeven. We mochten de review al ruim een maand voor de release publiceren, dus het leek ons wel handig om hem nog een bump te geven tijdens de release.

 41. Anoniem -   
  94.214.182..xxx's avatar

  Het is grafisch idd een hele verbetering, toch zie je erg veel jaggies en screen tear..Ik hoop dat ze die met kiwami 2 toch wat hebben aangepakt.

  Ik speel de game al sinds vrijdag en ik zit er helemaal in!
  Te gek ook dat Takeshi Kitano een rol speelt; voor de niet-kenner: kijk eens naar bijvoorbeeld zatoichi the blind samurai of het gangster epos Outrage.

  Ben wel bang dat ik vanaf morgen (jaja ook die krijg ik twee dagen voor release! als ik mijn mail mag geloven) eerst keihard aan de slag ga met God of War voordat ik Y6 weer oppak.

 42.    189 XP
  Sensi's avatar

  @Flaming_Kaiser:

  Haha, dank voor de tip maar ik heb alle delen al op de originele hardware uitgespeeld. Ik heb niet de behoefte en tijd om dat allemaal in een strakker jasje nog eens te doen. Maar de remasters zijn inderdaad schitterende mogelijkheden om de schade in te halen van deze onvolprezen serie.

 43.    4796 XP
  tyger1's avatar

  @RogueSquad: Mooi zo maar ik vind al de Yakuza’s goed.

 44. crew Redacteur -    297 XP
  zoltannl's avatar

  @RogueSquad: Ah ok. Bedankt!

 45.    1888 XP
  Nasislike's avatar

  Aah! Zo’n intimiderende serie om aan te beginnen, maar wil het wel heel graaaaag!

 46.    713 XP
  Mouse_NL's avatar

  Ik moet nog 1 dag geduld hebben. Want het spel is vandaag niet aangekomen. Ik heb de demo gespeeld maar voor de echte progressie zal ik opnieuw moeten beginnen. Game is echt wel goed. En zeker voor de prijs die gemidddeld 10 euro onder de normale prijs van AAA games ligt.

 47.    464 XP
  Blasphever's avatar

  Zo, ik heb de Yakuza games altijd weggezet als niche games voor de “japanofiel.”
  Ik ga het niet ineens nu nog proberen, want keuzes moeten gemaakt worden en dan kies ik toch voor GoW 🙂
  Maar wie weet nog eens in de toekomst, gewoon beginnen bij het laatste deel?

 48. Anoniem -   
  84.241.207..xxx's avatar

  Laat je wim de reviews doen van deze serie natuurlijk krijg je dan goede cijfers
  9.5 WTF dat slaat nergens op
  Laat iemand anders de review doen die nog nooit deze serie heeft gespeeld

 49.    270 XP
  de-neo-phyte's avatar

  Ni mijn ding en kiwami 1 tot 100 wtf. Denk ik aan toukiden kiwami. Swat. Net zoals gow niet mijn ding. Speel liever games die een 4 krijgen

 50.    189 XP
  Sensi's avatar

  @Blasphever:

  Begin met Zero, daarna deel 1.

 51.    189 XP
  Sensi's avatar

  @Nasislike:

  Kijk even of je Zero wat vindt. Aan je reacties die ik van je lees, vindt je een goed verhaal aantrekkelijk aan een game. Dan kun je met deze serie je lol mee op en dat is nog een understatement.

 52. Anoniem -   
  62.140.132.xxx's avatar

  Top game in een top serie… enige minpunt is terug naar 30 fps nadat zero en Kiwami op 60 fps liepen… maar het kan de pret niet drukken. Nogmaals top game

 53.    278 XP
  046gln's avatar

  Ff yakuza 0 uitspelen.
  Kiwami pas uitgepeeld(gewonne hier :D)
  En yakuza 4&5 toen gratis via ps plus voor ps3
  En als shenmue fan sprak deze me serie heel erg aan!!!

 54. Anoniem -   
  212.178.136.xxx's avatar

  Dit hebben jullie op een Pro gereviewed, of niet? Met jullie 9,5.
  Op een normale PS4 schijnt de game namelijk ONTZETTEND veel last te hebben van gruwelijke screentearing waar je ogen van gaan bloeden, frame drops, pop ups… Geen 9,5 waard dus voor een normale PS4 bezitter.

 55. Anoniem -   
  159.46.196.xxx's avatar

  Gemiddeld krijgt deze game een 7,5 tot een 8, 9,5 lijkt mij een beetje hoog

 56. Anoniem -   
  144.76.14.xxx's avatar

  @159.46.196.xxx:

  Review is toch altijd subjectief, waarom zou een score als 9,5 te hoog zijn als de reviewer er veel plezier aan beleefd? of moet de reviewer kijken naar andere reviews en zijn cijfer aanpassen?

 57. Anoniem -   
  83.81.200.xxx's avatar

  Een 9.5?!?! Hebben jullie überhaupt het verhaal uitgespeeld?? Het is het minst sterke verhaal in de hele serie…

 58. crew Redacteur -    191 XP
  RogueSquad's avatar

  @84.241.207..xxx: Dus jij ziet ook graag een liefhebber van fastfood een restaurant met haute cuisine beoordelen? Lijkt me niet super verstandig.

  @212.178.136.xxx: Iemand anders haalde dit eerder al aan (Even terug lezen) maar ik heb hier zelf geen last van gehad. Nogmaals: Wellicht was dit het geval bij de Japanse release, maar is dit er inmiddels uitgepatched? Ik heb niks ongewoons gemerkt op mijn goude oude witte PS4.

  @83.81.200.xxx: Ik had een maand de tijd en heb het verhaal wel degelijk uit kunnen spelen. Smaken verschillen hier wellicht in, Yakuza 6 is misschien wat trager dan zijn voorgangers en leunt meer op de dialogen. Je kan het vergelijken met dat de voorgaande delen in de serie door Spielberg zouden zijn geregiseerd en Yakuza 6 door Paul Thomas Anderson. Twee totaal verschillende aanpakken, maar beiden op hun eigen manier zéér goed.

 59.    464 XP
  Blasphever's avatar

  @Sensi: Thanks, will do!

 60.    395 XP
  WushuDanny's avatar

  Altijd weer die zeikerds over review scores.
  Kan psx-sense misschien een filter functie maken zodat ik die debielen met hun gezeik niet meer zie?

 61. Anoniem -   
  83.81.200.xxx's avatar

  @WushuDanny: Nee jij gedraagt je lekker. Als je niet tegen kritiek kan misschien moet je dan ergens in een gulag gaan wonen. Een 9.5 is totaal niet realistisch.

 62.    395 XP
  WushuDanny's avatar

  @83.81.200.xxx: Het gaat mij niet om kritiek, ik ben niet diegene die de reviews maakt en als ik de games wel had gereviewed dan had ik waarschijnlijk 9 van de 10 games een ander cijfer gegeven dan de reviewer op psx-sense.

  Wat voor cijfer een reviewer geeft hangt af wat deze persoon belangrijk vindt en hoe hij/zij de game heeft ervaren,
  Het zijn de achterlijke reacties van mensen die onder iedere review zeiken dat het cijfer nergens op slaat omdat zij een ander cijfer hadden gegeven.
  Je kan het ergens over oneens zijn, zoals of jij deze game wel of niet een 9.5 zou geven, en dat is jouw mening….meer niet.

  Met je Gulag, flapdrol.

 63.    3644 XP
  jimke1's avatar

  Heb nog nooit deze reeks gespeelt tot ik de demo had ge test en moet zegen dat het me toch redelijk beviel , toch maar eens met de eerste games beginnen om te zien dat het aan gaat slagen bij mij .

 64.    253 XP
  CloudStrifeNL's avatar

  Is het voor een Yakuza nieuweling de moeite waard om deze game te spelen?

 65.    280 XP
  Calhoun84's avatar

  Deze ga ik zeker ooit aanschaffen. Eerst Kiwami en 0 nog spelen, daarna Kiwami 2. Hopelijk komen de andere delen ook nog op de PS4 uit.