Deze zomer zal er weer een nieuwe bioscoopfilm in de Jurassic World-reeks verschijnen, maar dat is niet het enige. Ook gamers kunnen dit jaar aan de slag met een nieuwe titel, namelijk Jurassic Park Evolution. Het was al bekend dat Jef Goldblum in de film weer zal spelen als dr. Ian Malcolm, maar nu is ook bekend geworden dat hij zijn opwachting zal maken in de nieuwe game.

Jurassic World Evolution zal niet gebaseerd zijn op de aankomende film, maar heeft wel overeenkomsten met gebeurtenissen uit Jurassic Park, de allereerste film uit de franchise die in 1993 verscheen. In de game krijg je de controle over het gehele park en je moet zo goed mogelijk alles draaiende houden. Natuurlijk zit het gevaar in een klein hoekje en als er wat fout gaat, moet je daar zo snel mogelijk op anticiperen, anders loopt binnen de kortste keren heel het park vol met dinosauriërs.

Jef Goldblum speelt dus de rol van Ian Malcolm en hij dient in het spel als een soort gids. Hij staat je bij als er moeilijke beslissingen genomen moeten worden en hij geeft je wat tips.