Vorig jaar doken de eerste berichten op over Cross-platform play rondom Rocket League. De community en ontwikkelaar Psyonix zagen het wel zitten om Xbox One spelers tegen PlayStation 4 spelers te laten spelen en vice versa. Eventueel ook nog met andere platformen erbij, maar waar iedereen enthousiast was en het graag wilde realiseren, hield Sony de boot af.

Er ontstond wat discussie en de discussie ging weer liggen. Maar met de opkomst van Fortnite: Battle Royale duikt dit onderwerp weer op. Recent vroeg iemand op Twitter of dit niet gerealiseerd kon worden, waarop Microsoft aangaf dat graag te willen. Epic Games voegde hier aan toe ervoor open te staan, maar wederom gebeurt er niets, want Sony ziet het niet zitten.

Nu heeft Sony hier wel een verklaring voor gegeven. Zij willen namelijk de spelersgroep die de PlayStation 4 gebruikt beschermen tegen invloeden van buitenaf. Op het moment dat het netwerk gekoppeld is aan bijvoorbeeld Xbox Live, dan kunnen spelers van dat netwerk invloed uitoefenen op bijvoorbeeld jonge spelers – ongeacht het Rocket League of Fortnite betreft – waar Sony dan geen controle op heeft.

Sony is dus voorzichtig, want met het openstellen van het netwerk mengen spelers zich op één grote hoop die van twee netwerken komen waarbij er twee beheerders zijn die dat moeten controleren. Dat zijn in dit geval Sony en Microsoft. Omdat Sony de veiligheid niet kan waarborgen, zijn ze erg voorzichtig. Dat is een begrijpelijke reden, maar moet Sony niet gewoon overstag gaan en dit euvel zien op te lossen met een effectief middel?

Het middel hierin is natuurlijk een goede controle, samen met Microsoft, om spelers te beschermen van invloeden vanaf elkaars netwerk. Of dat makkelijk te realiseren valt is natuurlijk de vraag, maar dat neemt niet weg dat Sony in dit geval telkens de spelbreker is. Misschien zijn ze de meest verstandige, misschien ziet Sony niets in de extra kosten die het met zich meebrengt zonder dat het ze wat oplevert… er zijn redenen genoeg om te bedenken waarom het voor Sony niet interessant is.

Dat neemt niet weg dat het een goed onderwerp voor de Jouw mening is en daarom willen we vragen hoe jullie hierover denken. Hoe kijk jij tegen Cross-platform play aan en is Sony hierin verstandig of doen ze gewoon onnodig lastig? Wil je überhaupt tegen spelers op de Xbox One, Nintendo Switch of eventueel andere platformen spelen? Geef je mening zoals altijd hieronder en maak er een mooie discussie van!