Far Cry 5 kan je in z’n geheel in coöp doorlopen, maar dat is niet verplicht. Als jij de game liever gewoon alleen speelt en je hebt daarbij geen zin in mensen die je joinen, dan is het mogelijk om de game offline te spelen. Dit heeft Ubisoft tegenover GameSpot aangegeven.

Dat lijkt vanzelfsprekend, maar diverse games die je ook in je eentje kan spelen vereisen tegenwoordig een permanente online verbinding. In het geval van Far Cry 5 is dat dus absoluut geen verplichting en dat is best fijn, niet?

Verder gaf producer Dan Hay nog wat meer toelichting op de micro-transacties. Die zijn aanwezig in de game, maar Ubisoft wil dat Far Cry 5 genereus is richting de spelers in wat het aanbiedt. Helemaal niks zal afgesloten zijn, want de bedoeling is dat je de wereld gaat exploreren en dat je daarvoor een beloning ontvangt.

Wil je het gehele proces qua tempo een beetje opvoeren, dan kan je eventueel geld besteden aan een ‘time saver’ pakket. Dat zien we echter ook in andere Ubisoft games terug en dat is altijd geheel optioneel.