Star Wars Battlefront II heeft een tumultueuze lancering gekend en dat kwam met name door de micro-transacties, waarmee EA en DICE te ver gingen. Dit had vrij veel invloed op het progressiesysteem en na veel kritiek heeft men besloten dit te veranderen.

We hebben er even op moeten wachten, maar op woensdag 21 maart zal er een update verschijnen die het nieuwe progressiesysteem in de game zal implementeren. Voor het gemak hebben we de belangrijkste details hieronder op een rijtje gezet.

  • Met deze update word je progressie lineair. Star Cards of andere items die de gameplay beïnvloeden, kun je alleen verdienen met gameplay en kunnen niet worden aangeschaft. In plaats daarvan verdien je ervaringspunten voor de klassen, heldenpersonages en schepen die je kiest in de multiplayer. Als je genoeg ervaringspunten hebt verdiend om het niveau voor die eenheid te verhogen, krijg je één Skill Point om de Star Card die je wilt gebruiken te ontgrendelen of te upgraden.
  • Je behoudt alle Star Cards, helden, wapens en andere dingen die je al hebt verdiend. Wat je al hebt verdiend, kan nog steeds gebruikt worden na deze update, ongeacht de voortgang die je hebt geboekt.
  • Crates bevatten geen Star Cards meer en kunnen niet worden aangeschaft. Deze kisten kunnen worden verdiend door je dagelijks aan te melden, mijlpalen te voltooien en tijdsuitdagingen te spelen. In de kisten vind je credits of items van uiterlijke aard, zoals emotes of victory poses, maar niets wat de gameplay beïnvloedt.
  • Vanaf april kun je een verschijning direct in de game kopen met credits of Crystals. De eerste nieuwe verschijningen komen er binnenkort aan, wat betekent dat je een nieuw uiterlijk voor je helden en soldaten direct met credits (in-game verdiend) of Crystals (beschikbaar voor aanschaf in de game of via de online stores van de console) kunt aanschaffen. Als je er ooit van hebt gedroomd om een Rodian in het Verzet te zijn, ligt die kans nu voor het grijpen.

Dit is een eerste grote stap en DICE beloofde dat ze door blijven gaan met het aanpassen van de basis van de game en het toevoegen van nieuwe content.

In de komende maanden zullen er nieuwe speltypen worden toegevoegd, alsook nieuwe manieren om te spelen. Hierover geeft men nog geen details vrij, want ze willen de spelers verrassen.