We weten al enkele jaren dat CD Project Red, bekend van The Witcher, aan een nieuwe RPG genaamd Cyberpunk 2077 werkt. Hoewel dit dus al een lange tijd bekend is, weten we tot op heden nog bijzonder weinig over de game. De verwachting is dat de game gewoon op de PlayStation 4 uitkomt, maar het zou wellicht ook kunnen dat het spel daarnaast op de volgende PlayStation console verschijnt.

Het is misschien erg voorbarig om daar nu voorspellingen over te doen, maar mogelijk hebben we nu wel een eerste hint hiernaar gekregen. Dit is naar aanleiding van een presentatie van CD Projekt Red tijdens het Pareto Securities Gaming Seminar 2018 evenement. Daar spraken enkele ontwikkelaars over Cyberpunk 2077, terwijl er ook enkele slides met wat informatie getoond werden. Eén slide, die je onderaan dit bericht kunt zien, bevat een opvallende tekst.

Er valt namelijk te lezen dat Cyberpunk 2077 gemaakt wordt op “huidige en next-gen technologie”. Deze zin werd verder niet van toelichting voorzien, dus het blijft speculeren wat men er precies mee bedoeld. Het klinkt echter alsof het betekent dat Cyberpunk 2077 uit gaat komen voor zowel de huidige generatie consoles als de volgende (nog onaangekondigde) generatie consoles.

Natuurlijk zou het ook iets anders kunnen betekenen. Tegelijkertijd lijkt het wel een reële mogelijkheid dat Cyberpunk 2077 voor de PlayStation 4 en PlayStation 5 verschijnt. De verwachting is dat het nog wel even duurt totdat de RPG wordt uitgebracht, mogelijk zelfs nog enkele jaren. Tegen die tijd is een nieuwe generatie consoles mogelijk ook echt dichtbij. Het is dus echt niet ondenkbaar dat de game dan ook op de nieuwe generatie consoles wordt uitgebracht.

Het is uiteraard afwachten of de informatie klopt, maar de gedachte is zeker interessant en realistisch. Hoewel we voorlopig waarschijnlijk niets zullen horen over een eventuele release op de PlayStation 5, wordt Cyberpunk 2077 mogelijk wel getoond tijdens de aankomende E3. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar nieuwe beelden en informatie.