LittleBigPlanet was een van de grootste succesverhalen op de PlayStation 3. De vele miljoenen spelers en vooral de levendige community die het principe ‘play, create and share’ bleven benutten maakten het tot een van de beste games aller tijden voor sommigen.

Natuurlijk waren deze mensen dus razend enthousiast toen een paar maanden geleden LittleBigPlanet 2 aangekondigd werd en het principe wat het eerste deel groot had gemaakt met nog meer features terug kwam. Het zou niet alleen mogelijk worden eigen levels te creeëren, maar zelfs het maken van volledige games is een optie in de nieuwe parel van Media Molecule.

Natuurlijk heeft een game als LittleBigPlanet enorm veel potentieel om nieuwe hardware zoals de PlayStation Move te ondersteunen voor het creeëren van levels en games, wat ontwikkelaar Media Molecule ook in heeft gezien. Daarom zal LittleBigPlanet 2 ook PlayStation Move features bevatten. Wat dit allemaal gaat inhouden is nog niet bekend, maar de eerste gameplay beelden met de PlayStation Move zijn inmiddels binnen, die je uiteraard hieronder kunt bekijken.