De PlayStation Vita verscheen in 2012 als opvolger van de populaire PlayStation Portable. Deze handheld was technisch destijds erg geavanceerd, maar al snel stopte de ondersteuning vanuit Sony wat betreft Triple-A producties.

De verkopen vielen al vanaf de release tegen en het duurde niet lang totdat het tot een soort indie-platform omgedoopt werd. Vandaag de dag verschijnen er nog steeds games voor het platform, maar het zijn vaak games die ook op de PlayStation 4 gespeeld kunnen worden.

Toch is de frequentie van nieuwe releases flink afgenomen in de afgelopen twee jaar en het blijkt nu dat Sony zelfs helemaal gestopt is met de verkoop ervan. Althans, in Spanje. Via Twitter heeft Sony aangegeven dat ze gestopt zijn met de verkoop van de handheld aan retailers.

Uit navraag bij retailers in Nederland blijkt dat Sony ook hier al geruime tijd gestopt is met de verkoop van het platform. Het vreemde is echter dat Sony dat nooit officieel heeft gecommuniceerd en in 2016 wilde men niet concreet zijn toen er navraag gedaan werd.