Het lijkt erop dat Microsoft wil gaan experimenteren met het verhuren van games. In de Braziliaanse Xbox Live Store is namelijk een optie gespot om Forza 7 voor drie maanden te huren. De prijs hiervoor is €17,- en hiervoor heb je dan drie maanden lang toegang tot de game. Dit concept wordt al langer geopperd, maar er is nog geen console fabrikant die het daadwerkelijk door heeft gezet.

Nu Microsoft deze stappen mogelijk wil gaan zetten, zijn we erg benieuwd of dit ook voor third-party titels gaat gelden. Zoja, dan heeft men mogelijk een streepje voor op de opties die Sony biedt qua individuele games. In principe is de PS4 qua software geschikt voor verhuur, aangezien men gebruik kan maken van tijdslots voor applicaties en games. Daarnaast heeft Sony PlayStation Now, maar met die service ben je aangewezen op een beschikbare bibliotheek met voornamelijk wat oudere games.

Het is in ieder geval een interessante ontwikkeling deze console generatie en we zijn erg benieuwd hoe Microsoft dit wil gaan invullen.  Wanneer je namelijk games kunt huren op de Xbox One X, kan je uiteindelijk goedkoper uit zijn in de aanschaf van games, dan dat je dat op de PS4 bent.