Eerdere geruchten over een mogelijke Modern Warfare 2 remaster riep al meteen een gevoel van geluk op bij veel gamers. Iedereen zag zichzelf al scopen op Highrise en rondknallen met een shotgun op Rust. Als we de FPS-gurus bij Charlieintel en hun bronnen echter moeten geloven, gaat deze pret niet door. Op basis van toegestuurde assets, blijkt dat de remaster enkel en alleen bestaat uit een singleplayer campagne en dus geen multiplayer.

Hun bron zou een medewerker van Raven Software zijn die hun (via via) materiaal heeft gestuurd, waaruit blijkt dat Modern Warfare 2 Remastered geen multiplayer modus zou bevatten, zo meldt de website.

Deze informatie zou aansluiten op de productpagina van Amazon Italië, waarop stond dat de game slechts 20 euro zou kosten. Veel mensen riepen toen dat dit een placeholder prijs zou zijn, maar het kan nu goed zijn dat dit wel degelijk klopt. Wanneer de game immers puur uit een singleplayer campagne bestaat, dan is deze prijs erg logisch.

De ontwikkeling van Modern Warfare 2 Remastered ligt mogelijk voor een groot deel bij Beenox. Alhoewel Raven Software de remaster van Modern Warfare heeft gedaan met ondersteuning van Beenox, werken zij niet full-time aan Modern Warfare 2 Remastered. Als we de vacatures bij Beenox bekijken, lijkt dit ook te kloppen, hier valt namelijk te lezen dat men momenteel “toegewijd is aan de ontwikkeling van de Call of Duty franchise”.

Activision heeft vooralsnog niets aangekondigd en het gaat hier dus nog altijd om een gerucht waarvan de echtheid niet te verifiëren valt. Neem het dus met flink veel zout.