Bethesda heeft de volgende grote uitbreiding voor The Elder Scrolls Online aangekondigd. Het gaat hier om ‘Summerset’ en deze uitbreiding zal op 5 juni gelanceerd worden voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Het eiland van Summerset is de thuisbasis van de High Elves en de laatste keer dat daar een bezoek aan gebracht kon worden, was in The Elder Scrolls: Arena uit 1994(!). De plaats werd geregeld genoemd in de franchise, maar nu pas kunnen we er weer naartoe.

De uitbreiding voegt een nieuw gebied aan The Elder Scrolls Online toe dat simpelweg ‘Summerset Isle’ heet en deze zone is groter dan Vvardenfell. Het verhaal zal het slot zijn van het Daedric verhaal dat begon met de Orsinium DLC in 2015.

Met deze uitbreiding is het mogelijk om lid te worden van de Psijic orde en als je je hierbij aansluit, dan kan je hun geheime thuisbasis in de stad Artaeum verkennen. Verder komt de uitbreiding met de mogelijkheid om juwelen te craften en het bevat een nieuwe skill-lijn, gebaseerd op de Psijic orde.

“By the decree of Queen Ayrenn, Summerset Isle is now open to foreigners, but a Daedric threat looms over the breathtaking home of the High Elves. Players will travel to the Summerset Isle, gather allies, and unravel a shadowy conspiracy that threatens all of Tamriel.”

Iedereen kan bij de release gelijk naar het nieuwe gebied toe. Spelers die nieuw zijn in The Elder Scrolls Online kunnen ook gelijk in Summerset aan de slag. Voor die spelers is er een tutorial beschikbaar en een beginomgeving om de game te leren kennen.

Spelers kunnen vandaag alvast een begin maken, aangezien de proloog quest beschikbaar is. In de Crown Store kan je een ‘Mage’s Message Stone’ verkrijgen en die zorgt ervoor dat je een bericht krijgt van Vanus Galerion en daarmee wordt de quest geactiveerd.