Het is inmiddels de derde keer dat we de PlayStation Now service binnen deze rubriek tegen het licht houden. De laatste keer was iets langer dan een jaar geleden, toen vroegen we je of je nog toekomst zag in deze service. Nu we een jaar verder zijn, zijn we wat kritischer geworden en dat komt tot uiting in de stelling die we deze keer hanteren.

Streaming wordt tegenwoordig steeds belangrijker, we streamen immers al films, series, muziek en dus ook onze games. PlayStation Now bestaat inmiddels ook al een behoorlijke tijd en heeft met Xbox Game Pass al een soort van tegenhanger gekregen. Daarbij bestaat een kans dat concurrent Microsoft een verhuurservice voor losse games zal gaan introduceren. Er zijn dus behoorlijk wat ontwikkelingen gaande op dit gebied, met name rondom het ‘huren’ van games in welke vorm dan ook. Reden te meer voor Sony om het aanbod van PlayStation games behoorlijk gevarieerd en vooral up to date te houden.

Gevarieerd is het aanbod wel, maar up to date toch zeker niet. De service wordt in verhouding ook te weinig van een interessante update voorzien. Dat mag best op meer frequente basis gebeuren en als er dan een update komt met games, dan zijn dat niet altijd direct de games waar je op zit te wachten. Wetende dat je voor het lidmaatschap op PlayStation Now toch een behoorlijk bedrag moet betalen – die prijs is inmiddels weliswaar €2,- gezakt naar €14,99 per maand, maar dit blijft nog steeds veel – mag je als betalende gamer best wat meer verwachten. Bijvoorbeeld regelmatigere updates met vooral meer aansprekende PS4 titels.

Inmiddels hebben de meeste van ons wel een PlayStation 4 thuis staan. Dan blijf je niet maandelijks geld betalen om vooral een hoop oudere games te kunnen spelen. Van sommige van die games is bovendien een remaster of remake beschikbaar voor de PS4. Denk bijvoorbeeld aan games als ICO, Shadow of the Colossus, God of War III: Remastered, The Last of Us Remastered en Ratchet & Clank. Dat zijn games van vorige generaties die nu enkel een opknapbeurt hebben gehad.

Natuurlijk, voor iedereen die net instapt is dit een uitstekende manier om het PlayStation universum te verkennen. Als je echter al geruime tijd lid bent, dan zal je op een gegeven moment constateren dat het zeer mondjesmaat van een update voorzien wordt en daar zitten zelden heel veel grote titels tussen. Kortom, PlayStation Now moet gewoon op meer regelmatige basis updates krijgen met vooral meer aansprekende en recente PS4 games.

Hoe kijk jij hiernaar? Heb je niet zoveel moeite met het aanbod en vermaak je je er prima mee? Of is dit juist een struikelblok waardoor je geen lidmaatschap afsluit? Het kan verschillende kanten op en hieronder horen we uiteraard weer graag jouw mening.