Vorig jaar kwam Electronic Arts met het nieuws dat Visceral Games gesloten werd door de uitgever. Het was bekend dat de ontwikkelaar voor de sluiting aan een Star Wars game werkte. De ontwikkeling daarvan werd verplaatst naar EA Vancouver. Tevens werd er gemeld dat men een hele nieuwe richting op zou gaan wat betreft de ontwikkeling van die game. Wat EA daar precies mee bedoelde was onduidelijk, maar mogelijk weten we er nu wat meer over.

EA Vancouver heeft namelijk een vacature online gezet, waarin te lezen valt dat de studio op zoek is naar een Lead Online Engineer die verantwoordelijk is voor de “online features voor een Star Wars open-wereld project”. De vacature omschrijft verder nog dat de game zaken als online matchmaking en live services moet bevatten.

Verder staat er bij EA Vancouver nog een vacature open voor de functie van Senior Creative Director. Degene die deze functie gaat bekleden, moet helpen bij de ontwikkeling van een “aangrijpende, innovatieve en meeslepende Star Wars ervaring”.

Het lijkt er dus op dat we in de toekomst een open-wereld Star Wars game van EA Vancouver mogen verwachten. Daarmee wordt het dus ook iets duidelijker wat EA bedoelde met de andere richting van de ontwikkeling van de game waar Visceral Games aan werkte. De ‘bredere ervaring en meer variatie’ zullen zich waarschijnlijk dus onder meer uiten in de genoemde open-wereld.