Epic Games heeft op de Game Developers Conference vorige week gesproken in een panel over onder andere Fortnite. De game is momenteel razend populair en technisch is het mogelijk om PlayStation 4 spelers tegen Xbox One spelers te laten spelen en vice versa. Epic Games ziet dat wel zitten, Microsoft ook, maar Sony is vooralsnog niet enthousiast.

Of er ooit Cross-platform play komt tussen beide platformen zal de toekomst uitwijzen, maar Epic baas Tim Sweeney zei dat het onvermijdelijk is dat de barrière tussen platformen vroeg of laat verdwijnt. Als dat eenmaal gebeurt, dan zou dat het beste zijn wat de industrie ooit zou kunnen overkomen.

De reden dat Sweeney er zo over denkt zit hem voornamelijk in het feit dat games tegenwoordig vooral sociale ervaringen zijn, net zoals Facebook en Twitter dat zijn. Deze ervaringen zijn echter alleen nuttig als iedereen met elkaar kan communiceren.

“I think it’s inevitable now. Games have become social experiences in the same way that Facebook or Twitter have, and these experiences only really make sense if gamers can communicate with all of their friends.”

Iedereen is aan boord, het is nu enkel Sony nog die overstag moet gaan. Maar die laat zich vrij weinig horen in deze discussie momenteel en eerder gaven ze aan hier niet erg happig op te zijn.