Bandai Namco werkt momenteel aan een nieuwe Ace Combat die vooralsnog dit jaar moet verschijnen. Er is echter een mogelijkheid dat het hier niet bij zal blijven. Op een Japanse vacaturewebsite is namelijk een interessante vacature verschenen die lijkt te hinten naar een HD remaster van drie PlayStation 2 delen.

De vacature vraagt om een persoon die ervaring heeft met project management voor console games. De kwalificatie die hiervoor geldt is dat de persoon een team van 15 man kan aansturen voor een periode van 3 maanden en een optionele kwalificatie is dat deze persoon uitgebreide kennis heeft van Ace Combat 4, 5 en Zero.

Person who had deeply played through all of the following PS2 games: Ace Combat 04, 5, and Zero

*The person can hold discussions on how to play through the games, for example “This certain mission in Ace Combat 04 flows like this, and I played with this method to beat it.”

Met name de tweede regel is interessant. Dat suggereert namelijk dat er gewerkt wordt aan een heruitgave van deze drie games. De drie genoemde titels: Ace Combat 04: Shattered Skies, Ace Combat 5: The Unsing War en Ace Combat Zero: The Belkan War, worden door velen gezien als de beste games in de franchise. Het zou daarom niet gek zijn om juist deze drie titels in een nieuw jasje te stoppen.

Bandai Namco heeft op dit moment officieel nog niets aangekondigd, dus neem het even met een korrel zout. Zodra de uitgever een aankondiging doet, laten we het weten.