Review: Far Cry 5


Review: Far Cry 5 – Hope County, een prachtig gebied gelegen in de staat Montana in de Verenigde Staten, is niet langer de omgeving waar je terecht kunt voor je rust, ontspanning en mooie tours om de natuur te verkennen. Joseph Seed heeft zijn waarheid gevonden en steeds meer mensen sluiten zich aan bij zijn sekte, Project at Eden’s Gate. De sekte is agressief en groeit snel, daar moet dus wat aan gedaan worden. Als nieuwe agent in het gebied doe je wat je wordt opgedragen maar al snel loopt dat helemaal in het honderd. De sekte is gevaarlijker dan ooit, je collega’s zijn gevangen genomen en het is aan jou om de rust te herstellen.

Joseph Seed en zijn aanhangers

Joseph Seed ziet het als zijn missie om elke inwoner van Hope County aan zijn sekte te verbinden in verband met de naderende apocalyps. Mensen kunnen dat vrijwillig doen, maar als ze niet overstag gaan dan worden er grovere maatregelen toegepast. Een angstaanjagende zaak, met name omdat Joseph Seed er heilig van overtuigd is dat hij de uitverkorene is en dat mensen hem juist dankbaar moeten zijn. Zelfs als zijn organisatie stukje bij beetje afbrokkelt, is hij alsnog vergevingsgezind en dat maakt hem tot een levensgevaarlijke persoon. Met name omdat hij er zijn hand niet voor omdraait om mensen rondom je te laten martelen en je onder druk te zetten via hallucinerende middelen, wat voor bizarre situaties kan zorgen.

Nu is Joseph Seed vooral de verkondiger van het woord, de vuile klusjes laat hij opknappen door John Seed, Jacob Seed en Faith Seed. Ieder personage is verantwoordelijk voor ongeveer één derde van Hope County en het is aan jou om ze één voor één te verslaan alvorens je bij Joseph uitkomt. In ieder gebied zwaaien zij de scepter en het zijn voornamelijk de onderdanen van elke individu die je het vuur constant aan de schenen leggen. Tijdens het spelen zul je echter meerdere malen met elk van de drie geconfronteerd worden, maar door het rare geloof van deze sekte zul je er geregeld zonder kleerscheuren vanaf komen. Gelukkig maar, anders had je na een uurtje al het loodje gelegd, want deze vijanden zijn gevaarlijker dan ooit.

Bouw de meter op

Om elk van de drie personages uit te schakelen, is het zaak om een meter op te bouwen die het aantal verzetsstrijders weerspiegelt. Hoe meer missies jij voltooid in het gebied, hoe verder de meter op zal lopen. Hoofdmissies zijn hierin erg belangrijk, maar ook zij-missies tellen mee en de randactiviteiten die je overal in de wereld aantreft. Dat kan het bevrijden van gegijzelden zijn, sekte eigendommen vernietigen, voorraadvoertuigen beroven en meer. Beetje bij beetje wordt de meter opgebouwd en op één en twee derde volgt er dan een confrontatie met de leider van het gebied in kwestie. Eenmaal de meter vol? Dan is het zaak om één van de drie leiders aan te pakken en dat concept herhaalt zich vervolgens nog twee keer om zo uiteindelijk Joseph Seed te kunnen confronteren.

Het is min of meer een vast concept voor Far Cry games tegenwoordig. Onderaan de ladder beginnen om zo stapsgewijs de organisatie verder kapot te maken. De baas confronteren en door. Dat voelt in vergelijking met vorige delen en andere titels van Ubisoft erg herkenbaar aan, maar door het verhaal, de vele missies en de omgeving zul je hier weinig moeite mee hebben. De belangrijke personages zijn erg interessant en worden op een fantastische manier gepresenteerd, waardoor je juist gemotiveerd wordt om ze uit te schakelen. Dat de game in de basis weinig afwijkt van eerdere delen is misschien wat gemakkelijk, maar het stoorde tijdens het spelen geen minuut en dat zit hem voornamelijk in de manier waarop het gepresenteerd wordt en de frisse ervaring die het biedt.

Een frisse wind

Far Cry 5 hanteert dus het concept dat Ubisoft ook toepaste in eerdere delen, maar de setting voelt als een frisse wind binnen de franchise aan. Het overdreven Amerikaanse patriottisme dat sommige van de personages uitstralen is bij momenten zelfs lachwekkend. Diverse personages zijn ook compleet geschift en men deinst er niet voor terug om de Amerikaanse bevolking en hun ideeën op de hak te nemen. Daar waar eerdere Far Cry delen vrij serieus waren, weet Ubisoft in Far Cry 5 een perfecte balans te vinden tussen het serieuze en het parodiëren van het patriottisme dat bij sommigen iets te ver doorsijpelt. Dat levert hilarische conversaties op, bizarre missies en vooral ontzettend veel lol in het spelen.

De missies die de game je voorschotelt zijn zeer divers en zullen geen moment vervelen. Het ene moment moet je op stieren jagen, omdat een kok een gerecht wil bereiden met daarin stierenballen. Het andere moment zit je in een dogfight hoog in de lucht. Weer even later ben je op een beer aan het jagen met de naam Cheesburger en niet gek veel later moet je een poema terug lokken met koekjes. Het slaat nergens op, maar het is wel ontzettend leuk. Zeker als je de game in coöp speelt. De game kan je in je eentje in z’n geheel doorlopen, maar als je liever met iemand samenspeelt is dat geen enkel probleem. Het is zelfs leuker om de game in coöp te spelen, want in sommige situaties kan je hulp goed gebruiken.

Die hulp krijgen van een menselijke speler zorgt altijd voor de meest effectieve aanpak, maar als je alleen speelt ben je niet helemaal op jezelf aangewezen. Gaandeweg het avontuur zul je kennismaken met mensen én dieren. Als je de missie die erbij hoort voltooid, dan kan je deze inroepen voor hulp. Zo heb je Boomer, de hond die gaat grommen als er gevaar dreigt. Cheesburger valt iedereen gewoon direct aan en tegen die beer is iedereen vrij kansloos. Nick Rye is dan weer erg handig als een sektevliegtuig je onder vuur neemt terwijl je op de grond staat. Schakel hem in en hij komt je ondersteunen vanuit de lucht. Met in totaal 9 verschillende personages en dieren is er voor elke situatie wel iemand die de juiste ondersteuning weet te bieden en dat is regelmatig zeer handig.

Overigens beperkt de hulp van deze dieren of personages zich niet alleen tot de singleplayer, ook in coöp kan je ze oproepen, waardoor je nog wat sterker staat. Dat maakt de gameplay ook net wat uitgebreider dan voorheen, want je kan nu nog creatiever te werk gaan omdat je deze hulpjes kunt aansturen in wat ze moeten doen. Heel veel opties krijg je niet, maar het werkt en het is vooral heel erg handig. Ook kunnen ze je weer overeind helpen als je neergeschoten wordt, dus het is niet gelijk opnieuw beginnen. Dat werkt zowel in de singleplayer als in coöp en dat maakt deze hulpjes echt tot een toegevoegde waarde.

Alles doen wat de game te bieden heeft

Wat de game ook erg slim doet, is dat je nu gemotiveerd wordt om aan alles deel te nemen wat de game te bieden heeft. Je kunt verschillende perks vrijspelen en die unlock je door voordeelpunten in te leveren. Die voordeelpunten krijg je echter niet via een traditioneel levelsysteem, maar door uitdagingen te voltooien. Die uitdagingen zijn zeer divers, want hiervoor moet je vissen, jagen, vijanden verbranden, hulpjes inroepen en nog veel meer. Hierdoor stuurt de game aan op variatie in gameplay. Want niet alleen word je gemotiveerd om deel te nemen aan de verschillende activiteiten die de game rijk is, ook stuurt de game aan op verschillende manieren van spelen, omdat vrijwel alles een voordeelpunt oplevert.

De activiteiten in de game zijn bovendien goed voor velen uren speelplezier. De focus ligt natuurlijk op het verhaal en de sekte, maar als jij een paar uur wil gaan jagen is dat geen probleem. Liever stuntraces doen? Dat kan. Genieten van de omgeving? Stap in een auto en ga lekker een rondje rijden. Het maakt niet uit wat je doet en wanneer, de game weet je continu vermaak te bieden en als je ergens naar onderweg bent, dan is de kans groot dat je onderweg iets treft wat je eerst gaat doen waardoor het kan voorkomen dat je soms pas een uur later op de aanvankelijke bestemming arriveert. Dit zorgt ervoor dat de game ook na het uitspelen interessant blijft.

Met pakweg 20 tot 25 uur ben je door het verhaal heen, maar dan alsnog heb je een shitload aan dingen over die je nog kan doen. Bovendien is de wereld erg mooi vormgegeven waardoor je ook echt zult genieten van een rondritje of een vlucht door Hope County. Het platteland, de bergen, de vele rivieren, kleine plaatsjes, de mensen, missies. Overal is wel wat te doen en te zien en dat zorgt ervoor dat je rustig 50 uur of meer in de game kunt investeren alvorens je alles echt gezien en gedaan hebt. Ook de zij-missies – waar er ontzettend veel van zijn – zijn de moeite waard, omdat er aan afwisseling absoluut geen gebrek is.

Waar is iedereen?

Far Cry 5 is een heerlijk vervolg op Far Cry 4 en is ook leuker en diverser, wat het tot een erg goede game maakt. Jammer is alleen wel dat het een beetje uitgestorven is. De sekte heeft veel inwoners aangetrokken, maar gaandeweg bouw je steeds meer een verzet op en het is dan wat vreemd om te zien dat het niet drukker op de straten wordt. Je komt voornamelijk sekteleden tegen op de weg en sporadisch mensen die nergens mee te maken hebben. Naarmate je verder komt, kom je wel wat meer mensen tegen die je helpen in de strijd tegen de sekte, maar echt druk wordt het nooit. Dat zal deels aan het gebied liggen, wat sowieso niet de drukste plek op aarde is, maar iets meer bezigheid van verzetsleden of gewone inwoners had niet misstaan.

De AI kan bij momenten ook een beetje raar doen. Zo zijn verschillende personages waar je missies voor doet nogal chaotisch en rennen ze alle kanten op terwijl je ze moet aanspreken. Dat kan echter pas als ze echt stilstaan en de rust hebben gevonden. Bij momenten kan dat rustig een minuut of twee duren en dat is wat vervelend. Ook kunnen de inwoners van Hope County voor geen meter autorijden, want als er een obstakel of voertuig in de weg staat begrijpen ze lang niet altijd dat ze er omheen moeten rijden met als gevolg een soort botsauto’s wat voor meer chaos zorgt. Ook de in te roepen hulpjes kunnen soms wat vervelend zijn, door bijvoorbeeld in deuropeningen te blijven staan waardoor je opgesloten zit. Het komt weinig voor en het zijn vooral van die kleine dingen die zeker niet de overhand hebben, maar die zo nu en dan wel wat vervelend kunnen zijn.

Knutselen maar

Far Cry 5 is een compleet en mooi avontuur en daar ben je wel even zoet mee. De game biedt echter meer dan alleen dat, want je kunt in Far Cry Arcade aan de slag met een map editor. Hiermee kun je singleplayer, coöp en multiplayer maps maken en die kan je vervolgens online delen. Anderen kunnen deze maps weer downloaden, spelen en beoordelen en het is de bedoeling dat er op een gegeven moment een flinke bibliotheek aan user generated content ontstaat. Op dit moment zijn er al best wat maps waarop je verschillende opdrachten treft. Het kan van A naar B lopen zijn en vijanden verslaan, alle vijanden uitschakelen, een bepaald doel uitschakelen enzovoort. Het zijn niet al te ingewikkelde doelstellingen, maar door de creativiteit van spelers zal het niet snel gaan vervelen, omdat elke map voor een andere ervaring zorgt.

De multiplayer maps zijn dan weer op het competitieve gericht en hierop kan je zowel Deathmatch als Team Deathmatch spelen. Het is allemaal heel erg simpel van opzet, maar het werkt echt als een zonnetje. Sommige van de multiplayer maps zijn ook echt ontzettend mooi gemaakt. Denk je dat te kunnen evenaren? Dan kan je aan de slag in de map editor die enorm veel opties biedt. Vergis je echter niet, want deze editor is aanzienlijk lastiger dan de map editor uit vroegere delen. Sterker nog, het is een vrij ingewikkelde tool waardoor je echt even de tijd moet nemen om alles goed onder de knie te krijgen. Het kent niet direct een hoog pick-up-and-play gehalte waardoor veel gamers zullen afhaken. De echte doorzetters komen er wel en dat levert wellicht automatisch ook meer kwalitatieve maps op.

Conclusie

Far Cry 5 is een boeiende en vooral heel erg leuke game. Het concept mag dan niet nieuw zijn, de game voelt als een frisse wind binnen de franchise aan. Dit dankzij de nieuwe setting, de sekte en bijbehorende personages, bizarre en lollige missies, de prachtige omgeving en de vele uren plezier die je kan hebben in Hope County. Deze game is op veel vlakken leuker en gevarieerder dan het vorige deel, zeker als je in coöp speelt. De paar genoemde punten zijn misschien wat jammer en zonde, maar veel invloed op de speelervaring heeft het niet. Far Cry Arcade is daarbij een mooie extra. De map editor kent helaas een vrij hoge instapdrempel, maar als je het onder de knie hebt kan je werkelijk prachtige maps maken dankzij de vele middelen die je tot je beschikking hebt. Nu al zijn er prachtige creaties te vinden en dat zal de komende tijd alleen maar gaan toenemen.

Pluspunten

 • Joseph Seed en zijn onderdanen
 • Mooie wereld
 • Enorm veel te doen
 • Coöp
 • Bizarre missies en personages
 • Nieuwe manier van perks vrijspelen
 • Far Cry Arcade

Minpunten

 • Weinig gewone mensen in Hope County
 • AI haalt soms rare fratsen uit
 • Far Cry Arcade editor kent vrij hoge instapdrempel

9.0

Boxshot Far Cry 5

Far Cry 5

Releasedatum:
27-03-2018
Genre:
Actie
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:

71 reacties

 1.    1362 XP
  insanespartan's avatar

  Bij Coop gaat verhaal bij beide spelers verder of alleen de gene die hem heeft opgestart?

 2.    1997 XP
  ps4 ps4's avatar

  kan niet wachten.

  mvg

 3.    4035 XP
  20style [20]'s avatar

  Leuk morgen ontvangen, terwijl ik al veel mensen zie spelen dankzij bol.com en intertoys. De ene keer dat ik niet bij bol.com bestel dan leveren ze vroeger klootzakke hahaha

 4. Anoniem -   
  84.245.1.xxx's avatar

  Niet eens een 4/5? O nee jullie krijgen geld van Ubisoft natuurlijk.

 5. Anoniem -   
  80.114.6..xxx's avatar

  Ik zit er ook al 10 uurtjes in en het is een fantastische game, alleen merk ik idd dat de AI heel slecht is. Dit zou toch wel een keer verholpen moeten worden

 6. crew Management -    2131 XP
  Rastapopulos's avatar

  @insanespartan: Enkel bij de host.

  @84.245.1.xxx: Nee, het is een goede game.

 7. Anoniem -   
  188.206.78.xxx's avatar

  @84.245.1.xxx nee helaas zo werkt dat niet, maar er word wel far cry 5 geadverteerd door ubisoft dus vandaar al die extra aandachts artikelen voor far cry 5 alhier, wat inderdaad een erg goede game is.

 8. Anoniem -   
  109.69.228..xxx's avatar

  Koop em wel als die helemaal volgepatcht is

 9. crew Management -    4947 XP
  M4GN3T's avatar

  @188.206.78.xxx: ubisoft adverteert niet bij ons met FC5, maar hun pr traject is indd on point.

  Verder, Ik snap dat het leuk is complotten en sponsordeals te bedenken, maar de werkelijkheid is toch echt een stuk simpeler. Far Cry 5 is een goede game, niets meer, niets minder.

 10. Anoniem -   
  92.108.123..xxx's avatar

  Heb de game ook, maar ik denk echt dat ik Far Cry moe ben, het is allemaal the same.. het voelt niet aan als een nieuwe game, maar gewoon een andere thema.
  Het punten systeem is helemaal raar gedaan.

 11. Anoniem -   
  31.161.142..xxx's avatar

  Leuk spel maar vind het wel wat te chaotisch als je op de weg rijdt kom je om de 5 sec poppetjes tegen en die beginnen ook direct te schieten als een malle, echt verkennen van de open wereld zit er niet echt in

 12. Anoniem -   
  188.206.78.xxx's avatar

  @M4GN3T wel jammer dat jullie zo laat zijn met de review, iedereen speelt die game namelijk al sinds afgelopen donderdag of waren de videospelletjes winkeliers deze keer soms niet helemaal “on point”?:-)

 13. crew Management -    4947 XP
  M4GN3T's avatar

  @188.206.78.xxx: het embargo verliep vandaag om 12:00 dus prima op tijd 😉

 14.    351 XP
  SanderlaGrande's avatar

  Ga deze uiteindelijk wel halen. Ubisoft games dalen best snel in prijs, dus ik wacht nog even. Heb ik nog genoeg andere games te spelen.

 15.    8485 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @188.206.78.xxx: Ja als ze betalen dan verwachten ze er wel voor.

 16.    1520 XP
  Dippiedoe's avatar

  Klinkt een stuk beter dan Far Cry 4 en Primal! Denk dat ik deze game binnenkort zeker eens ga halen 🙂 Kijk btw ook uit naar de Far Cry 3 remaster. In mijn ogen, samen met Far Cry 2, één van de beste Far Cry’s ooit.

 17. Anoniem -   
  84.25.211..xxx's avatar

  Ik ben zo bang dat t spel teveel gehyped is.. dat het daarom alleen maar tegen kan vallen. Als dat zo is, heeft dat wel als voordeel dat ze snel 2ehands te koop zijn. Maar helaas gaat de schrijver van het stuk niet in op de hype en of het terecht is…

 18. Anoniem -   
  85.147.100..xxx's avatar

  Mooie review! Ik wacht nog wel even een tijdje totdat de complete edition uitkomt.

 19. Anoniem -   
  85.149.79..xxx's avatar

  Een 9 is echt veel te hoog.

 20. Anoniem -   
  84.241.218.xxx's avatar

  @85.149.79..xxx:

  Nee, mag nog hoger zelfs!

 21. crew Management -    2131 XP
  Rastapopulos's avatar

  @84.25.211..xxx: Ik ben in tegenstelling tot velen geen fan van Far Cry 3. Vond die niet zo boeiend en Far Cry 4 vond ik nog een stuk minder dan deel 3.

  Hype of niet, ik ben er vrij neutraal ingegaan mede door de vorige delen en ik heb me ontzettend goed vermaakt.

 22.    1071 XP
  Jason28's avatar

  @Dippiedoe: ik vond 3 erg vet maar deel 2 was een van de zwaarste teleurstellingen uit mijn gameleven.

 23. Anoniem -   
  83.128.147.xxx's avatar

  Ik kan niet wachten tot morgen! Heb me met alle delen vanaf 3 prima vermaakt. De switch naar het platteland lijkt me een prima verandering voor de setting! En de ‘klagers’ teveel van hetzelfde argument, het is farcy net als de andere delen. Zou hetzelfde zijn als je om battlefield gaat klagen omdat het hetzelfde is alleen andere setting JA DOH
  Groet endechaos

 24. Anoniem -   
  62.212.89..xxx's avatar

  @92.108.123..xxx: Je bent ook niet verplicht om iedere game te kopen. Als je far cry koopt weet je wat je krijgt. Net als bij ander titels trouwens. Nix mis mee. En ik vraag me ook af wat hadden ze anders moeten doen dan volgens jou?

 25. Anoniem -   
  82.74.184..xxx's avatar

  Kan iemand mij vertellen hoe je de season pass kunt vinden?

  Heb de Gold Edition via PS Store gekocht, maar ik zie helemaal niets wat wijst op de aanwezigheid van de season pass

 26. Anoniem -   
  83.128.147.xxx's avatar

  @82.74.184..xxx:

  Ik heb de gold editie ook besteld. Zit voor zover ik wist geen season pas bij. Wel extra wapens en voertuigen die je sneller kan pakken ( dacht ik). Bij de fysieke versie zit ook de map en boekje dacht ik, weet biet of dat bij de digitale en normale versie ook is.

  Edit zie dat ik de deluxe versie heb besteld!

 27.    1393 XP
  Melvin's avatar

  Wil de game zeker nog eens aanschaffen….eerst eens wat andere games uitspelen die ik pas gekocht heb

 28. Anoniem -   
  217.120.93..xxx's avatar

  @82.74.184..xxx: Bij mij in het hoesje zaten 2 pamfletten met codes. De ene was de season pass, de andere de pre order bonus. Heb beide codes in de playstationstore ingevoerd.

 29. crew Management -    2131 XP
  Rastapopulos's avatar

  @82.74.184..xxx: Even wachten tot morgen, de game is dan officieel uit en dan moet het er vanzelf bij komen te staan.

 30.    79 XP
  Dn Dolle's avatar

  Man oh man, wat een game.
  Ik zou eindeloos kunnen lullen over dit is vet, dat is cool. Maar ga maar spelen. Het is ronduit te gek en ontzettend divers. Zit nu een dag of twee in de game, dus die 20uur zitten er al op, en ik heb slechts 1/3e gedaan en in dat deel nog een aantal dingen open staan, die ik nu systematisch wegwerk/afwerk.

  Ik zeg : frot erin en begin!
  Laat je verrassen en kijk om je heen. Het is prachtig.
  Grijp een vliegtuig en ga een rondje. Maar kijk dan vooral even links envrechts om je heen. Echt magnifiek mooi.

  Enjoy!!

 31. Anoniem -   
  2001:1c05:2008:8a00:e5a0:1d3e:9273:c.xxx's avatar

  @109.69.228..xxx:

  Beter wacht je tot die in butgedbak ligt.

 32. Anoniem -   
  2a02:a453:391b:1:c1d4:b45b:dbd8:c.xxx's avatar

  Wat een stront spel. Hoe kan dit spel nou een fucking 9.0 krijgen? Sinds far cry 3 is het al helemaal niks meer. Wacht wel lekker totdat hij in de rommelbak ligt voor 10 euro.

 33.    125 XP
  Ruygy's avatar

  Niets voor mij:

  Minpunten
  Weinig gewone mensen in Hope County
  AI haalt soms rare fratsen uit
  Far Cry Arcade editor kent vrij hoge instapdrempel

 34. Anoniem -   
  2a02:1811:ec26:b600:3c0f:4d68:4160:4.xxx's avatar

  @20style [20]: lol ja om t schijt van te krijgen

 35. Anoniem -   
  2a02:1811:ec26:b600:3c0f:4d68:4160:4.xxx's avatar

  @2a02:a453:391b:1:c1d4:b45b:dbd8:c.xxx: als het echt zo’n strontspel is waarom koop je hem dan zelfs al is het maar 10 € ? als het bij mij een strontspel is komt het niet binnen zelfs al krijg ik het cadeau!!

 36. Anoniem -   
  145.129.86..xxx's avatar

  Zal wel weer hetzelfde zijn als far cry 4. Ik wacht wel een tijdje

 37. Anoniem -   
  37.185.187..xxx's avatar

  @92.108.123..xxx: idem hier

 38. Anoniem -   
  82.74.184..xxx's avatar

  @Rastapopulos: Ok, bedankt voor het antwoord, FC5 is mn eerste online aankoop dus ben nog beetje onwetend

 39.    4950 XP
  tyger1's avatar

  Tja Volledig mee eens maar er komt vanacht nog een update aan om deze game nog iets beter te maken BTW 9 /10
  is ee’ verrasing voor me een 8 was beter met je minpunten , maar goed ik vind 9 voor een game als een topper .

 40. Anoniem -   
 41.    1779 XP
  surirav1995's avatar

  Het is een goede game en ik wil het ook maar ik wacht wel voor de complete versie.

 42. crew Management -    2131 XP
  Rastapopulos's avatar

  @82.74.184..xxx: Geen probleem 🙂

 43. Anoniem -   
  82.74.254..xxx's avatar

  Ik heb een nare nasmaak van de vorige 2 delen. Deel 4 leek meer op een enorme dlc uitbreiding voor deel 3. Primal dwingende mij totaal niet om het spel na 30min spelen verder te gaan spelen. Ik vond beide vorige games saai. Deel 3 vond ik geweldig en erg leuk. Over deel 2 zeg ik maar niks.. wat een **** was dat.

 44.    4035 XP
  20style [20]'s avatar

  Ik vind het gwn jammer als iemand bij u joined of gij joined bij iemand dat de story niet verder gaat en dat je eigenlijk die missies voor je eigen opnieuw moet spelen. Dat is echt een rare beslissing. Als ge toch alles kunt samen spelen, dan is het toch fijner dat je tesamen alles kan behouden. Ja u geld en de perks wel maar niet de missies. Jammer… Maar kijk er naar uit!

 45. Anoniem -   
  2a02:1812:2505:7100:99e9:6cdc:d9cb:2.xxx's avatar

  Raar hoeveel mensen het spel goed/slecht vinden, maar ook wel duidelijk maken het niet eens gespeeld te hebben. Het is vast en zeker een gave, die ik niet bezit.
  Alleszins, slecht 1 uur kunnen spelen, maar de sfeer zit er boenk op! Dus dat is alleszins positief. Als ik dan hoor dat de sidequests heel divers zijn, wat kan er dan mis gaan?

 46. Anoniem -   
  84.25.28..xxx's avatar

  Nieman die even aanhaalt hoeveel de game lijkt op Ghost Recon: Wildlands? Op de cutscenes na lijkt het haast een reskin…

 47. Anoniem -   
  82.73.214..xxx's avatar

  @84.25.28..xxx:

  Je bent gewoon een fantast.

 48.    461 XP
  Mossad92's avatar

  Het is een poep spel wat gewoon een reskin is van duizend miljoen andere Ubisoft stront spellen. Teveel gehyped en reclame op de site. Erg jammer.

  mvg

 49. Anoniem -   
  84.241.207.xxx's avatar

  @Mossad92:

  Wow.. Goed onderbouwd..

  -_-

 50. Anoniem -   
  94.215.77..xxx's avatar

  @Mossad92:

  Gister schreef je ‘tof’ bij een COD artikel. Dat is pas een poepspel… -.-

 51.    2377 XP
  peyj's avatar

  Mooi cijfer, maar wel jammer dat er nog steeds van die rare Far Cry fratsen in zitten zoals domme AI en alleen vijanden die spawnen door de wereld. Misschien toch maar proberen 🙂

 52. Anoniem -   
  84.87.157..xxx's avatar

  @peyj: Valt echt wel mee hoor met die domme AI of ik ben het zo gewend in games dat het niet meer opvalt lol!
  Dat van die vijanden die overal spawnen en te weinig ‘gewone’ mensen is helaas wel waar.
  Ook vind ik het water op modder lijken en vind ik het sowieso grafisch niet super indrukwekkend.
  Maar het gaat om de fun en die funfactor is 100% aanwezig! Zit regelmatig met een dikke grijns op mijn gezicht.

 53.    1520 XP
  Dippiedoe's avatar

  @94.215.77..xxx: Als je WW2 bedoeld, dan ben ik het met je eens 😉

 54.    79 XP
  Dn Dolle's avatar

  Goh, als het spel niks vind. Dan laat je het toch liggen? Wat ik niet begrijp, is dat sommigen die het niet zo’n leuke game vinden, dan ook maar meteen even de beerput open trekken. Waarom? Had je slecht geslapen? Je kunt ook zeggen : Naah, is niks voor mij, ik sla over deze x. In plaats van heel 7bisoft tot de grond af te breken. Beetje jammer.

 55.    270 XP
  de-neo-phyte's avatar

  Racisten!!! “Het overdreven Amerikaanse patriottisme dat sommige van de personages uitstralen is bij momenten zelfs lachwekkend. Diverse personages zijn ook compleet geschift en men deinst er niet voor terug om de Amerikaanse bevolking en hun ideeën op de hak te nemen.”
  Als ubisoft dit met de moslimgemeenschap had gedaan waren er weer 10001 rechtzaken wegens racisme en minachting en kreeg het spel hoogstwaarschijnlijk geen goud status.

 56. Anoniem -   
  62.205.113..xxx's avatar

  @2a02:a453:391b:1:c1d4:b45b:dbd8:c.xxx: maar je koopt hem wel? LOL

 57. Anoniem -   
  145.37.137.xxx's avatar

  Heerlijk spel. Kan niet wachten om na het werk te gaan spelen.

 58. Anoniem -   
  89.200.37.xxx's avatar

  @de-neo-phyte:

  Racisten? Want Amerikaans is een ras????????????

 59.    1362 XP
  insanespartan's avatar

  @Rastapopulos:

  Oke…bullshit weer.. Thanks anyway

 60. Anoniem -   
  31.161.139.xxx's avatar

  Echt zo een spel waar ik op wil schijten.

 61.    1380 XP
  mrb's avatar

  @31.161.139.xxx: moet je wel zindelijk voor zijn 😉

 62.    14 XP
  vince40's avatar

  Vanavond gespeeld. Nou hij is erg vermakelijk. Een aanrader.

 63. Anoniem -   
  84.87.157..xxx's avatar

  @mrb: Vreselijk he? Ze schijten tegenwoordig maar waar ze staan. Waar is de goede oude tijd gebleven waar men hun grote boodschap nog netjes in een WC pot dumpten. .

 64. Anoniem -   
  81.83.11..xxx's avatar

  @de-neo-phyte: CALM THE FUCK DOWN

 65. Anoniem -   
  84.87.157..xxx's avatar

  Heb ik wat gemist?

 66. Anoniem -   
  94.214.182..xxx's avatar

  @de-neo-phyte: wel eens gehoord van satire?

 67.    905 XP
  jonas46's avatar

  @de-neo-phyte: Heb je wel enig idee wat de term racist precies betekend ?

 68.    270 XP
  de-neo-phyte's avatar

  @jonas46: dat enkel “mensen” met een bruine kleur die term te onpas mogen gebruiken?

 69.    172 XP
  Pemwarken's avatar

  @31.161.139.xxx: ik zal eens op jou schijten

 70.    905 XP
  jonas46's avatar

  @de-neo-phyte: Daar spreek ik mij hier liever niet over uit, maar door zelf de term racist te gaan gebruiken los je het probleem niet op

 71.    481 XP
  tielo's avatar

  Dus deze game is net zo goed als The Witcher 3 volgens PSX Sense die ook een 9 kreeg?

YouTuber maakt iconische Pride Rock uit The Lion King na met Far Cry Arcade editor
Far Cry 5 is Ubisoft’s best verkochte game deze generatie
Nieuwe patch voor Far Cry 5 vanwege toename aantal spelers
Prijsvraag: Win de Far Cry 5 The Father Edition