DICE legt uit hoe de zelflerende AI van Battlefield 1 werkt


In Battlefield 1 wordt gebruik gemaakt van computergestuurde soldaten en hoewel de game al geruime tijd uit is, is de techniek erachter niet minder interessant. Momenteel is DICE samen met SEED (Search for Extraordinary Experiences Division) bezig met een nieuw AI experiment in deze shooter. In de onderstaande video legt de ontwikkelaar in anderhalve minuut uit hoe de AI zichzelf een logische en natuurlijke manier van spelen aanleert.

De AI gedraagt zich in de basis op een logische manier, maar het is wel zo ingericht dat er ruimte is om meer te leren. De bots leren uiteindelijk alles op basis van trial & error en zo passen ze hun gedrag aan. Vervolgens gedragen ze zich op basis van de nieuw vergaarde kennis.

De video is kort, maar geeft een boeiend inkijkje op dit experiment, want de resultaten zal men ongetwijfeld meenemen naar toekomstige games. Misschien past DICE de resultaten al toe in de aankomende Battlefield game. Meer informatie over het experiment kan je hier vinden.

Boxshot Battlefield 1

Battlefield 1

Releasedatum:
21-10-2016
Genre:
First Person Shooter
Uitgever:
EA Games
Ontwikkelaar:

3 reacties

 1.    2265 XP
  peyj's avatar

  AI die rondjes om elkaar heen draaien somt wel de staat op van zowat iedere AI in ieder spel. Wel grappig dat ze verder spelen als de gemiddelde BF1 speler, rondrennen, schieten op alles wat beweegt en alle ammo en health horden 😛

 2. Anoniem -   
  188.206.79.xxx's avatar

  Kijk bij dice besteden ze tenminste aandacht aan de ai. Daar kunnen andere ontwikkelaars *kuch*rockstar*kuch* nog wat van leren.

 3.    1651 XP
  Scrappy-_-coco0's avatar

  Wallhacks en aimbots leren ze ook allemaal 😛

Battlefield 1 is de PlayStation Store deal van de week
De Battlefield 1 Premium Pass is weer tijdelijk gratis
Apocalypse en Turning Tides uitbreidingen voor Battlefield 1 zijn nu gratis
EA en DICE geven wederom alle Battlefield 1 uitbreidingen gratis weg