Na tien jaar komt 428: Shibuya Scramble eindelijk naar het Westen


Als je een beetje thuis bent in de visual novels, dan zal deze naam vast wel een belletje bij je doen rinkelen. 428: Shibuya Scramble staat bekend om zijn absurde verhaal en aanpak met FMV (Full Motion Video) om het verhaal aan de speler te vertellen. Als de naam je inderdaad wat zegt, dan komt dat ongetwijfeld omdat deze game gezien wordt als één van de beste visual novels ooit.

428: Shibuya Scramble is een verhaal dat gaat over vijf personages die allemaal op een bepaalde manier gelinkt zijn aan een kidnapping. Door als speler keuzes te maken zal het circa tien uur durende verhaal tot zo’n vijftig verschillende eindes kunnen leiden.

In Japan is deze titel in 2008 voor de Nintendo Wii verschenen. In 2009 voor de PlayStation 3 en PlayStation Portable en later zelfs nog mobieltjes. De game sloeg Europa helaas over, maar nu komt de game er alsnog aan. Ditmaal voor de PS4. Over deze versie maken wij ons geen zorgen, gezien de taak van het overzetten is overgelaten aan Abstraction Games, wat gevestigd is in Nederland.

Bekijk de heerlijk absurde trailer hieronder om alvast in de stemming te komen. 428: Shibuya Scramble zal in de zomer van dit jaar dan ook eindelijk voor ons beschikbaar zijn.

Boxshot 428: Shibuya Scramble

428: Shibuya Scramble

Releasedatum:
21-09-2018
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Spike Chunsoft
Ontwikkelaar:

2 reacties

 1.    457 XP
  Mossad92's avatar

  Kan niet wachten.

  mvg

 2. Anoniem -   
  82.74.254..xxx's avatar

  Snap echt 0% wat anderen hier geweldig aan vinden. Ik heb het een paar keer geprobeerd om door dit soort games heen te bijten.. maar om nu uren lang op X te drukken voor een oer saai en traag verhaal is niks voor mij.

  @Mossad92: Wat vind jij zo geweldig aan dit soort verhaal games?

Westerse releasedatum en trailer van 428: Shibuya Scramble onthuld
428: Shibuya Scramble ontvangt nieuwe trailer