Afgelopen week verscheen Far Cry 5 waar je hier uiteraard onze review over hebt kunnen lezen. In deze review waren wij lovend over de game. Niet alleen wij overigens, want Far Cry 5 heeft gemiddeld genomen veel goede beoordelingen mogen ontvangen. Reden te meer om deze game nogmaals tegen het licht te houden, maar nu binnen deze rubriek. Naar aanleiding van al deze goede beoordelingen hebben wij daarom de volgende insteek voor de Jouw mening van deze week: “Far Cry 5 trekt de franchise weer uit het slop.”

De franchise zat toch enigszins in een sleur. Althans, dat is tenminste de tendens die we hier aanhouden. Na Far Cry 3 was Far Cry 4 een game die toch wel erg veel gelijkenissen had met het vorige deel. Het doel was hetzelfde en de opdrachten waren hetzelfde, maar het enige verschil was de omgeving. Far Cry Primal deed dezelfde dingen, maar dan in een ander jasje. In dat kader leek het er even op dat de Far Cry games nooit veel meer dan dat zouden worden, iets waarin Far Cry 5 nu het tegendeel bewijst.

Met de Amerikaanse staat Montana kent de game een verfrissende setting waarbij de wereld er fantastisch uitziet. Ook worden de verschillende personages erg goed neergezet en verder zijn er ontzettend veel verschillende activiteiten waaraan je deel kan nemen. Plus dat er een nieuwe wijze wordt geïntroduceerd om perks vrij te spelen en je kan de game ook nog met iemand anders in coöp beleven.

Met name de sekte is in dit geheel erg interessant, want hoewel de gameplay bekend is, heeft de game ten opzichte van eerdere delen een totaal andere sfeer gekregen. Wat Ubisoft ook leuk doet is dat ze zichzelf in de game niet altijd even serieus nemen en dat de game verschillende momenten kent die behoorlijk over de top zijn. Dat alles bij elkaar genomen zorgt ervoor dat Far Cry 5 precies op het juiste moment die frisse wind door de franchise heen blaast wat het toch wel nodig had.

Dat is althans onze opinie, maar hoe denk jij daarover nadat je de game ook gespeeld hebt? Is dit de juiste keuze voor de franchise geweest of vind je de setting juist niet zo boeiend? Of vind je de gameplay niet genoeg afwijken van de voorgaande delen, waardoor het voor jou snel saai wordt? Of je geeft de game helemaal geen kans omdat je er na het spelen van de voorgaande delen geen vertrouwen meer in hebt, ook dat kan uiteraard een perspectief zijn.

Er zijn zoals altijd meerdere manieren om tegen dit onderwerp aan te kijken. De stelling die we hier deponeren is natuurlijk niet bindend en vooral bedoeld om jouw mening hierover los te krijgen. We zijn daarom weer erg benieuwd naar wat jij vindt van dit onderwerp. Ga je (gedeeltelijk) mee in alle positiviteit rondom deze game? Of vind je het helemaal niks en laat je de game daarom verder links liggen? Óf je twijfelt er nog over om deze game te gaan spelen, maar je wacht nog even. Wat het ook mag zijn, deel je mening vooral weer hieronder!