God of War, de eerstvolgende grote PlayStation 4 exclusive, verschijnt over minder dan drie weken. De beelden die tot nu toe van de game zijn verschenen zien er prachtig uit en het lijkt er dan ook op dat we van een grafisch hoogstandje kunnen gaan genieten. Iedereen met een PlayStation 4 Pro verwacht natuurlijk nog wat meer in technisch opzicht. Daar is nu wat meer duidelijkheid over.

Cory Barlog, director bij Sony Santa Monica, heeft namelijk onthuld dat God of War op de PlayStation 4 Pro de keuze biedt tussen twee verschillende instellingen om de game in te spelen. Zo is er de mogelijkheid om de game met een hogere resolutie te spelen. Zoals eerder al uit een analyse bleek, kent God of War dan een 4K-resolutie die wordt bereikt door middel van de ‘checkerboard’ techniek.

Er is echter nog een andere optie. Je kunt God of War op de PlayStation 4 Pro ook spelen in de zogeheten ‘performance mode’. Deze instelling zorgt voor een hogere en soepelere framerate. Hoe hoog de framerate precies gaat zijn is niet bekend, maar Cory Barlog liet wel weten dat de game er ontzettend soepel door gaat draaien.

Uiteraard moeten we afwachten wat de precieze verschillen tussen de twee instellingen gaan zijn, maar het is mooi dat gamers een keuze hebben. Als je een PS4 Pro bezit, weet jij al met welke instelling je God of War straks gaat spelen?