Detroit: Become Human zal eind volgende maand verschijnen en vanzelfsprekend presteert de game net wat beter op de PlayStation 4 Pro dan op een gewone PlayStation 4. Quantic Dream heeft op de Game Developers Conference de verschillen uitgelicht en die presentatie is inmiddels ook online verschenen.

Op de gewone PlayStation 4 draait Detroit: Become Human op 1080p met een framerate van 30 frames per seconde. De PlayStation 4 Pro versie heeft een resolutie van 2160p checkerboard op een framerate van 30 frames per seconde. Beide versies ondersteunen HDR.

Opvallend is dat de framerate in beide gevallen op 30 frames per seconden ligt en dat komt omdat de ontwikkelaar de graphics een hogere prioriteit heeft gegeven dan de framerate. Klinkt misschien wat gek, maar de reden die Quantic Dream hiervoor geeft is dat Detroit: Become Human geen actiegame is en dat een hoge framerate dus niet per se nodig is. Ook vermijden ze hiermee lange laadtijden.

Hetgeen hierboven staat zijn de primaire verschillen tussen de twee versies. Of er in de uiteindelijke game verschillende performance modi zitten is nog niet bekend.