http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4c99116aab904.jpg 

Wat weten we van de CryENGINE? Dit meesterwerkje van Crytek laat games prachtig op het scherm verschijnen en wordt als een van de beste engines gezien. De eerste versie van deze engine toverde de prachtige vuureffecten van Far Cry op het scherm, terwijl de tweede versie een van de mooiste games werkend kreeg. Deze game kreeg de naam Crysis.

Crytek heeft echter hard aan een vervolg van deze engine gewerkt en geeft in 2011 Crysis 2 uit. Dit duurt voor ons nog erg lang en we zijn dus blij dat we te horen kregen dat er al eerder een game komt die gebruik maakt van deze engine. We wisten tot voorkort nog niet veel over deze game, maar het bleek dat hij al sinds 2001 in ontwikkeling is.

Nexuiz is namelijk een game die eerst zou uitkomen als een mod van Quake, maar bleek een te groot succes  en werd als echte game werd doorontwikkeld. Na jarenlang niets gehoord te hebben kregen we nu ineens het bericht dat deze game nog steeds in ontwikkeling is en zelfs al deze winter uitkomt. Jammergenoeg verwachten wij dat deze game ondergesneeuwt wordt door de najaarsreleases, maar we kijken zeker uit naar deze game. We zien Nexuiz deze winter verschijen.