Haal het kruis en de knoflookstreng alvast maar uit de kast, want Vampyr komt bijna uit. Op 5 juni is het zover en kunnen we de game verwachten, maar alvorens het zover is brengt men nog even een nieuwe trailer uit. Deze nieuwe trailer focust zich op het verhaal van de game en wat je zoal kunt verwachten.

We zien in de trailer hoe Dr. Jonathan Reid van het front terugkeert naar een door oorlog verwoest Londen. De stad zit daarnaast ook vol met bizarre en goddeloze wezens en het kent inmiddels menig geheime genootschappen. Aan jou de taak om op jacht te gaan en het één en ander te ontrafelen.

In Vampyr speel je als Jonathan Reid, een dokter die kort geleden in een vampier is veranderd en na de Eerste Wereldoorlog terugkeert naar het Londen van 1918. De gedesillusioneerde Reid ontdekt het bestaan van een duistere wereld waarin bovennatuurlijke wezens en geheime genootschappen de dienst uitmaken… en nu is hij onderdeel van deze wereld.

Als nieuwe vampier met een onbedwingbare dorst naar bloed, geworpen in een vreemde nieuwe wereld, probeert Reid het bovennatuurlijke te doorgronden op de manier die hem eigen is: door rationeel te denken. Zijn wetenschappelijke zekerheden worden echter ernstig op de proef gesteld door zijn confrontaties met oude samenlevingen, mysterieuze moorden en een op handen zijnde, grootschalige vampierjacht. Gedreven door een persoonlijk verlangen om te ontdekken wie zijn transformatie heeft veroorzaakt, en met welk doel, blijft Jonathan Reid werken aan een geneesmiddel voor de verwoestende ziekte die de burgers van Londen decimeert.

Ondertussen worstelt hij met zijn aard als bloeddrinker en de verschrikkelijke verleiding om zich te voeden met de mensen die hij heeft gezworen te beschermen…