Toegegeven, deze week was het redelijk mager wat betreft spectaculaire releases of nieuws rondom games. Natuurlijk hadden we de officiële aankondiging van de Spyro Reignited Trilogy, maar dat was samen met de releasedatum van Spider-Man eigenlijk het enige grote nieuws. We gooien het deze week dus even over een andere boeg en we kijken ver vooruit, namelijk al meer richting het najaar.

Het aankomende najaar zit nu al zó vol met releases en dan te bedenken dat de E3 nog moet plaatsvinden. Daar zullen vast en zeker nog meer aankondigingen voor het komende najaar volgen. Het gevolg is dus dat er nogal veel games kort achter elkaar uit gaan komen. Denk hierbij aan titels als Shadow of the Tomb Raider, Spider-Man, Black Ops IIII, Spyro Reignited Trilogy, maar ook Red Dead Redemption 2. Dit alles staat voor september en oktober op de planning.

Dan mag je daar uiteraard nog de nieuwe Battlefield, FIFA, PES en meer aan toevoegen en dan hebben we augustus met bijvoorbeeld Metro: Exodus net gehad. Laten we ook Ubisoft niet vergeten, want die brengt ook nog rustig twee grote titels dit najaar uit en Dreams van Sony staat ook nog steeds voor dit jaar gepland. Dat zal ongetwijfeld niet alles zijn, dus het najaar zit in 2018 waarschijnlijk wel héél erg vol.

Of dat té vol is, hangt natuurlijk een beetje af van wat jouw eigen planning is. Als je veel van deze grote games direct bij de release koopt, dan heb je mogelijk een financieel probleem in het vooruitzicht. Als je voor elke titel de volle mep gaat betalen, dan loopt het totale kostenplaatje rap op. Vanuit financieel oogpunt zou het daarom prettiger zijn voor ons gamers wanneer de releases wat meer uit elkaar geschoven worden, nietwaar?

Dat geeft je immers meer de gelegenheid om A de games überhaupt uit te spelen en B, een spaarpot op te bouwen om het allemaal te kunnen bekostigen. Keerzijde is natuurlijk wel dat als je wat selectiever bent, je straks volop keuze hebt, want in bijna elk genre zijn wel één of meerdere potentiële toppers te vinden. Wat dat betreft heb je dit najaar aan keuze zeker geen gebrek.

Je kan er echter ook voor kiezen om rustig te wachten en alles op je gemak te spelen zodra je er aan toekomt, wat wellicht ook in de portemonnee scheelt. Nu zijn wij erg benieuwd naar hoe jij hier tegenaan kijkt en wat jij voor jezelf van plan bent. Houd je voor jezelf een lijstje bij van bepaalde games die je op de voet volgt en gelijk wilt hebben? Of zie je later dit jaar wel welke games je gaat halen?

Of, hoe denk je over het punt van dit artikel in het algemeen? Komt er teveel uit en kan je nu al niet kiezen of maakt het je niet zoveel uit en pak je andere titels later op? Het onderwerp is ditmaal iets algemener van aard, maar dat neemt niet weg dat we erg benieuwd zijn naar hoe jij hier tegenaan kijkt.

Laat daarom vooral weer van je horen, je mening kan je zoals altijd weer kwijt in een reactie onder dit artikel.