Milestone heeft een nieuw deel in de MXGP serie in de maak, zo laat de ontwikkelaar vandaag via persbericht weten. Het gaat hier om MXGP PRO die vanaf 29 juni verkrijgbaar zal zijn voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Volgens de ontwikkelaar is dit nieuwe deel een nieuwe start voor de franchise. Op basis van feedback vanuit de community heeft men de titel opnieuw gedefinieerd met een ‘mechanische’ benadering. Dat wil zeggen dat spelers nu elke afzonderlijke parameter van hun motor kunnen instellen en dat is weer gebaseerd op daadwerkelijke prestaties en waardes.

  • Een nieuw systeem voor het instellen van de motorfiets, dat spelers elke afzonderlijke parameter van hun motorfiets laat instellen, gebaseerd op werkelijke waarden en prestatiegegevens.
  • Een op fysica gebaseerde benadering, om de speler te laten racen met spectaculaire, onbeperkte bewegingsvrijheid en een herzien systeem voor grip, botsingen en luchtgedrag.
  • Extreem realistische bewegingen van coureurs, geïntegreerd met bewegingen van de motor en beïnvloed door de impact van de motor op verschillende terreinsoorten.

Om een zo realistisch mogelijke ervaring te bieden is Milestone een samenwerking aangegaan met Tim Gajser, Tony Cairoli en Gautier Paulin. Door deze samenwerking wordt een nieuw niveau aan realisme bereikt. Hieronder bekijk je de eerste trailer van MXGP PRO.