De geruchten rondom Watch_Dogs 3 namen toe nadat er meerdere hints zijn verschenen via zowel een 1 april grap, een tweet en Ubisofts eigen gaming assistent. Ubisoft fan-kanaal Ubicentral op YouTube legde alle bewijsstukken tot nu toe naast elkaar en alhoewel het soms vergezocht is, wijst alles erop dat men een hype aan het opbouwen is voor de aankondiging. De verwijderde tweet op het officiële Watch_Dogs 2 account deed veel mensen al doen twijfelen, maar er is nu nog veel meer bijgekomen.

Ubisofts eigen gaming assistent AI Sam, die alleen nog beschikbaar is in Canada, geeft antwoord op vragen over het nieuwe deel. Wanneer je de assistent vraagt wanneer Watch_Dogs 3 uitkomt, antwoordt deze met: “Watch_Dogs 3 is not finished yet, but from the last early build I tried it’s very solid. The Dev team works wonders! Can’t wait for you to try it!”

Dit geeft dus aan dat Watch_Dogs 3 daadwerkelijk in ontwikkeling is, al weten we nog niet wanneer Ubisoft klaar is om deze te onthullen. Met de E3 voor de deur bestaat er een goede kans dat men twee ‘verrassingen’ in petto heeft, namelijk de terugkomst van Splinter Cell en een vervolg binnen de Watch_Dogs franchise.

Alhoewel de eerste Watch_Dogs fans niet echt wist te bekoren en eigenlijk op veel vlakken de plank missloeg, was Watch_Dogs 2 een aangename verrassing. Men liet nog wat steekjes vallen op het gebied van de AI en de stealth aanpak, waar een game als Far Cry 5 ook wat moeite mee heeft, maar buiten dat was Watch_Dogs 2 uitermate vermakelijk. Helaas is men niet te lang met de game doorgegaan in de vorm van DLC, dus een nieuw deel is zeker welkom.