Op Twitter heeft een gebruiker onder de naam @KillzoneRocks een foto gedropt van wat een presentatie over de PlayStation 5 moet voorstellen. Deze gebruiker is inmiddels suspended op Twitter, of dit vanwege het lekken is weten we niet.

Het desbetreffende document bevat een ‘confidential’ stempel, alsook de typische blauwe Sony Interactive Entertainment huisstijl. Er valt in dit document te lezen dat de PlayStation 5 vooralsnog door het leven gaat als Project Epsilon. Deze naam lijkt niet zomaar te zijn bedacht, Epsilon is immers de vijfde letter in het Griekse alfabet. Dit zou niet de eerste keer zijn dat Sony naar oude talen kijkt, de PlayStation Vita is immers Latijns en staat voor ‘gelukkig leven’.

Tot dusverre zou het document best kunnen kloppen, maar wat ons aan het twijfelen maakt zijn de claims die gemaakt worden. Zo staat in het document dat de console een AMD ‘Zen’ CPU zal bevatten met 8 cores, hoogstwaarschijnlijk de custom Ryzen speciaal voor de PlayStation 5 waar al eerder geruchten over waren. Dit moet dan samengaan met een GPU gebaseerd op AMD’s Navi-engine, goed voor 14.20 TFLOPS. Ter vergelijking, de 1080Ti van Nvidia is goed voor 11.3 TFLOPS, het is dus erg hoog gegrepen.

Verder staat in het document dat alle games die na 1 april 2018 in productie gaan bij Sony’s eigen studio’s, exclusief gemaakt zullen worden voor de PlayStation 5. Dit zou ergens logisch kunnen zijn, want als de ontwikkeling nu start, zijn ontwikkelaars veelal minimaal 2 jaar bezig en vaak zelfs 3 tot 4 jaar, alvorens een game klaar is.

Als laatste staat in het document nog dat de PS4 (Pro) games beter zullen draaien op de PS5 en dat er volwaardige backwards compatibiliteit is. Dat is aannemelijk, aangezien men ongetwijfeld verder gaat borduren op dezelfde architectuur van de PS4, wat backwards compatibiliteit een fluitje van een cent maakt.