Update: Epic Games heeft via Twitter aangegeven dat de servers de komende uren online zullen komen. Er is echter nog een probleem met het inlog systeem via de PS4, dus het kan nog steeds even duren alvorens het weer echt goed werkt.

Origineel bericht: Wie graag na school, werk of op zijn of haar vrije dag even een potje Fortnite wil spelen, komt vandaag helaas bedrogen uit. De servers van Fortnite liggen er al geruime tijd uit. De ontwikkelaar is druk bezig met het verhelpen van de problemen, maar er is geen tijd bekend wanneer de servers terug online zijn.

Het begon gisterenavond al toen sommige gebruikers problemen ondervonden met het inloggen op Fortnite. De game zei simpelweg dat er geen verbinding gemaakt kon worden met het PlayStation Network. Het probleem ligt echter niet bij Sony, maar bij Epic Games op het moment.

Veel meer dan wachten kunnen de spelers eigenlijk niet doen. Via de status pagina van Epic Games kan je enigszins volgen hoe het verloopt. Vooralsnog is er geen indicatie aangekondigd van wanneer de servers weer online zullen zijn. Of er enige vorm van tegemoetkoming richting de spelers zal zijn, moet ook nog maar blijken.

Inloggen lijkt voorlopig dus onmogelijk. Wanneer je de game start, is de kans groot dat je in de wachtlijst wordt gegooid. Wachten lijkt vooralsnog tevergeefs, want je kan daarna alsnog niet inloggen en spelen. Wanneer er meer nieuws verschijnt, laten we het weten.