Ferrari the Race Experience is the Official game from System 3. Net als Ferrari Challenge. En SuperCar Challenge. Ferrari Challenge verscheen in 2008 voor de Nintendo DS, Wii, PlayStation 2 en PlayStation 3. Beloofd werden 50 Ferrari’s, iedere maand DLC en realistische physics. Vandaag de dag weten we dat het niet echt realistisch is en hebben we na twee DLC pakketen nog altijd maar ongeveer 30 Ferrari’s.

SuperCar Challenge was zo mogelijk nog slechter. Nauwelijks verbetering, ondanks dat het een PlayStation 3 exclusive was. Wel had je meer auto’s dan voorheen, zoals Bugatti en Pagani. Ook Lamborghini’s werden beloofd, maar opnieuw kwam System 3 zijn belofte niet na. Ferrari Challenge kostte 65 euro, SuperCar Challenge 50 euro. Beiden te duur voor wat ze waren dus.

System 3 gaat het na twee flops nog eens wagen om een simulator op de markt te brengen. Ferrari the Race Experience dus. De PlayStation 3 versie zal volgende week al in de PlayStation Store te downloaden zijn. Dit wordt inderdaad een digitale game. Later zal ook een Wii versie volgen, die wel op disk zal uitkomen.

In de PS Store zal deze game met een volledige Career mode, 16-speler online racen en een hele lading Ferrari’s als de 430 Scuderia, 458 Italia en FXX 15 euro gaan kosten. Toch maar een gokje wagen en hem downloaden dan? Kijk zelf maar naar de trailer hieronder om zelf een idee te krijgen hoe de derde System 3 simulator gaat worden. Drie maal scheepsrecht niet waar?