De geruchten doken eind februari op en begin deze week lekten zelfs de (mogelijke) specificaties uit van de PlayStation 5. Dat die console er komt, dat is geen geheim. De vraag is vooral wanneer. De huidige PlayStation 4 (de PS4 Pro uitgezonderd) is hier in Europa al ruim vier jaar op de markt. De voorganger, de PlayStation 3, is ongeveer zo’n zeven jaar op de markt geweest. Wat dat betreft zou je kunnen uittekenen dat de PlayStation 4 nog zo’n tweeënhalf jaar mee kan voordat de PlayStation 5 er komt.

De vraag die nu open staat is wanneer de PlayStation 5 daadwerkelijk zal verschijnen. Dat is een vraag die we voorlopig nog onbeantwoord zullen zien. Toch willen we hier graag een prognose op loslaten. We zijn daarom erg benieuwd naar hoe jullie over dit onderwerp denken. Gezien de laatste geruchten lijkt het er op dat de PlayStation 5 niet tijdens de aankomende E3-beurs aangekondigd zal worden. Het zou ook ietsje te snel zijn, dus volgend jaar lijkt een meer logisch moment. Eventueel zou de console dan een jaar later kunnen uitkomen.

In het laatste artikel over de ‘mogelijke komst’ van de PlayStation 5, gaat het vooral over de specificaties. Daarbij wordt aangegeven dat de games die na 1 april 2018 in productie gaan exclusief voor de PlayStation 5 worden gemaakt. Logisch, aangezien zo’n ontwikkeling minimaal twee jaar in beslag neemt. Dat komt ook overeen met de zojuist geschetste termijn van wanneer de PlayStation 5 zou moeten verschijnen. Namelijk in het jaar 2020. Het blijft voorlopig echter allemaal bij speculeren. Dat maakt het niet minder leuk om ook jullie over dit onderwerp aan de tand te voelen.

Bij dezen zijn we dus erg benieuwd naar wat jullie hierover denken. Wat verwacht je? Verwacht je dat de PlayStation 5 tóch tijdens de aankomende E3 zal worden aangekondigd en zo ja, waarom? Of denk je zelf dat deze aankondiging nog wel rustig een jaar of misschien zelfs wel twee jaar op zich laat wachten? Wat het ook mag zijn, we zijn heel benieuwd naar je mening over dit onderwerp. Zoals altijd kan je weer op de gebruikelijke manier van je laten horen!